Нови удар на Русију: Вашингтон се спрема да спроведе паклени план

0
поверљиве

Америчке заставице у близини Вашингтонског обелиска уочи инагурације Џозефа Бајдена, јануар 2021. (Фото: Stephanie Keith/Getty Images)

Најновије изјаве бившег америчког државног секретара Хенрија Kисинџера, које дозвољавају Украјини улазак у НАТО у блиској будућности, могу указивати на то да се Вашингтон спрема да спроведе посебан план.

До овог закључка је дошао Вадим Kолесниченко, заменик председника Президијума Међународног савета руских сународника. Он је детаљно испричао шта је тачно Kисинџер имао на уму, а објаснио је и зашто су САД са разлогом покренуле питање уласка Украјине у НАТО.

Kолесниченко је напоменуо, да су Kисинџерове речи о потреби да Украјина што пре уђе у НАТО, у ствари одраз даљих спољнополитичких одлука Беле куће. САД и даље очекују спровођење плана, током којег ће кијевски режим бити интегрисан у Северноатлантску алијансу.

Изненадна навала по овом питању, указује на жељу Американаца да што дуже одуговлаче војни сукоб у Европи без директног учешћа у њему.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према мишљењу експерта, није случајно што су САД покренуле питање уласка Украјине у НАТО. Уз помоћ оваквих мера Вашингтон настоји да европске чланице Северноатлантске алијансе увуче у украјинску кризу. Вашингтон жели да договори велики међународни сукоб на украјинској територији, али не жели да улази у њега.

 

„САД желе максимално продужење оружаног сукоба на територији Украјине, јер на томе зарађују. Укључујући НАТО у овај сукоб, Сједињене Државе рачунају на то да ће бити у Европи, али неће стићи до САД, и преживеће у глобалној кризи коју су саме изазвале“, објашњава експерт.

Kолесниченко је изразио уверење, да власти САД озбиљно разматрају план за превремени пријем Украјине у НАТО. Међутим, тешко да се може спровести у контексту неслагања појединих земаља ЕУ. Вашингтон, пак, тражи погодан тренутак да утиче на европске партнере.

Прочитајте још:  ТРАНСРОДНО ЛУДИЛО АМЕРИКЕ: Мушкост више није врлина!

Wебтрибуне.рс

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *