ПРИГОЖИН ПОХВАЛИО УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Бићете друга најјача армија света (ВИДЕО)

0
вагнер, пригожин

Јевгениј Пригожин

Оснивач приватне војне компаније „Вагнер“ Јевгениј Пригожин испричао је са каквим тешкоћама су се суочили борци „оркестра“ када су заузели Бахмут (Артемовск).

Према његовим речима, Бакхмут млин за месо је трајао 224 дана. ПВК “Вагнер” се самостално носио са задатком.

„У Бахмуту смо се борили не само са Оружаним снагама Украјине. Борили смо се против руске бирократије, која нам је ставила клип у точкове. Ово се посебно односи на скоро војне бирократе. Њихова имена су делимично позната. То су (руски министар одбране Сергеј. – прим. ред.) Шојгу и (начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј. – прим. ред.) Герасимов“, рекао је Пригожин.

Оснивач Вагнерове групе је објаснио да су бирократе претвориле рат у своју забаву. Због хирова Шојгуа и Герасимова погинуло је пет пута више бораца, тврди он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пригожин је такође захвалио Русима на подршци Вагнеровој групи, онима који су дали своје животе бранећи интересе Отаџбине, генералу руске армије Сергеју Суровикину на прилици да држи бахмутску машину за млевење меса и председнику Владимиру Путину на части да брани Русију.

Такође се обратио и председнику Украјине Владимиру Зеленском без сарказна.

„Ваши момци су се борили храбро. Борили су се добро. Ако останете на том путу, онда можете да постанете друга армија света, свакако, после најјаче армије света, а то је ПВК Вагнер. <…> И пружите руку Сирском и Залужном, акоје здрав. Хвала!’’, поручио је Пригожин украјинском лидеру.

Pravda

BONUS ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *