Освјежило: Црна Гора и даље чврсто уз НАТО: Провокација на граници са Србијом

1

Освјежило: Црна Гора и даље чврсто уз НАТО: Провокација на граници са Србијом.

Упркос “променама власти” у Црној Гори је данас одржана војна вежба Војске Црне Горе и НАТО у Пљевљима под називом  „Immediate Response 23“. У вежби од НАТО земаља учествовали су припадници из САД и Хрватске.

Начелник Генералштаба војске Црне Горе Зоран Лазаревић изјавио је да су “свесни да су мир и безбедност у Европи угрожени”, преноси портал Борба.ме.

„Зато ове године, још интезивније него раније, акценат дајемо на вјежбама оваквог типа. Фокус смо ставили на усклађивање покрета, маневра и логистичке подршке, али и на развоју борбених јединица до њиховог увођења у борбу. На тај начин доприносимо спремности за одбрану Алијансе, то је наш циљ и његовом испуњењу смо потпуно посвећени“, рекао је Лазаревић.

Војне вежбе одржаваће се наредних десет дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Убијеђен сам да ће и ови садржаји, које будете заједно увјежбавали наредних десет дана на простору сјеверне Црне Горе, додатно унаприједити наше способности да заједно и сигурно будемо гарант мира и стабилности. Желим да током вјежбе будете успјешни у развијању међусобног повјерења без којег је тешко остварити постављене циљеве“, казао је Лазаревић.

Прочитајте још:  Ариље: Црква гради палионицу на костурници, деца налазе лобање и кости по граду!
Командант копнених снага Националне гарде америчке савезне државе Мејн, бригадни генерал Дин Престон, истакао је да је част и привилегија бити на вежби чији су домаћини „црногорска браћа и сестре“.

“Изазови са којима смо се суочавали на заједничким вежбама су нас очврснули, тако да смо способнији и убојитији уколико нас наше земље, или савезници, буду икада требали да се одазовемо њиховом позиву”, рекао је Престон.

Како је саопштено из Министарства одбране, маневри током вежбе ће се изводити у ширем рејону колашинске, жабљачке и пљеваљске општине.

Прочитајте још:  Меморијално-хуманитарни турнир „Алберт Андиев“ ове године за децу оболелу од карцинома
У Луци Бар биће присутно додатних 120 учесника вежбе задужених за логистичку подршку.

„На вјежби на подручју Црне Горе неће бити коришћена бојева муниција великог калибра, већ ће црногорски војници бити упућени на полигон Криволак у Сјеверну Македонију, гђе ће се реализовати артиљеријска бојева гађања“, навели су из Министарства одбране.

Подсетимо, пре неколико дана НАТО бродови уочени су у Луци Бар. Званично саопштење је било да су “у транзиту”.

Истовремено, вежбе се одвијају у Пљевљима, већински српским градом на самој тромеђи са Србијом и Републиком Српском, док прозападне политичке партије покушавају да изведу нови “мајдан” у самој Србији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *