НАТО искрцао оружје у Бару: Кажу да није за Црну Гору!

0

НАТО искрцао оружје у Бару: Кажу да није за Црну Гору!

НАТО возила и опрема стигли су у црногорску Луку Бар, саопштило је црногорско министарство одбране и додало да ће она бити даље транспортована ка државама учесницама вежбе „Дифендер јуроп 23“. Активност у Луци Бар део је логистичке подршке војној вежби коју предводе Сједињене Америчке Државе и која окупља више од 25.000 НАТО и партнерских војника, саопштено је из црногорског министарства одбране.

“Возила и опрема проћи ће без већег задржавања кроз територију Црне Горе ка другим државама учесницама вежбе, појашњава се у саопштењу.

Искрцавању возила и опреме у Луци Бар присуствовали су државни секретар Министарства одбране Крсто Перовић, заменик начелника Генералштаба Војске Црне Горе Жељко Радуловић, амбасадорка САД у Црној Гори Џудит Рајзинг Рајнке и командант 10. планинске дивизије Копнених снага САД Грегори Андерсон.

Радуловић је рекао да је задовољство видети да су црногорски војници достигли добар ниво интероперабилности и пружили потребну подршку савезничким снагама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је подсетио да је ово први пут како се у Црној Гори изводе овако обимне операције искрцавања са мора. Радуловић је казао да ће од наредне седмице у Црној Гори почети вежба „Имидијет риспонс 23“, која је део маневара „Дифендер Јуроп 23“, на којој ће црногорски и амерички војници увежбавати заједничке копнене операције. Он је нагласио да ће припадници Војске Црне Горе учествовати и на маневрима у Албанији, Северној Македонији и Хрватској током вежбе, преносе црногорски медији.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *