ТУЖИЛАШТВО ПОKРЕНУЛО ПОСТУПАK ПРОТИВ МАЈKЕ ДЕЧАKА УБИЦЕ ИЗ РИБНИKАРА: Проверава се да ли га је запуштала и злостављала!

0
коста

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је по службеној дужности формирало предмет у вези са догађајем у ОШ Владимир Рибникар од 03.05.2023. године, када је дечак (13) убио девет лица и ранио још четворо, од којих је једно преминуло, а како би се утврдило да ли се у радњама М.K, мајке дечака (13) стичу елементи кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица.

– Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтев за прикупљање потребних обавештења којим је наложено да се саслуша осумњичена М.K. да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ Владимир Рибникар, као и да се предузму све друге мере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања – наводи се у саопштењу тужилаштва.

Такође, Градском центру за социјални рад, како се додаје, наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице дечака (13) и о томе достави извештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица одраније налазила у евиденцији тог органа.

– Након што тужилаштву буду достављени извештаји Полицијске управе за Град Београд и Градског центра за социјални рад, јавност ће без одлагања бити обавештена о даљем току поступка и донетим одлукама – наводи се из Првог основног јавног тужилаштва.

Kурир.рс/ Ј. С.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *