Министарство демантује Никезића: Нема одлуке о оснивању предузећа са Мађарима

0
епс-а, вучић, епс

ЕПС (Фото: Јутјуб)

Mинистарство рударства и енергетика Србије саопштило је да Надзорни одбор “Електропривреде Србије” (ЕПС) није донео одлуку о оснивању заједничке компаније и издвајању 11 хидроелектрана са мађарском фирмом “МВМ”.

Потпредседник Странке слободе и правде (ССП) Душан Никезић саопштио је претходно да је приватизација ЕПС почела „тајним“ послом којим се 11 српских хидроелектрана преноси у заједничку фирму са мађарском „МВМ Гроуп“.

Министарство је у саопштењу навело „да је променом Статута и правне форме ЕПС-а затворено акционарско друштво и да је ЕПС остао у стопостотном власништву државе“.

„Свако ко говори о отуђењу имовине ЕПС-а у јавности шири неистине и панику“, пише у саопштењу.

Министарство је напоменуло и да, „нажалост, није ново да појединци из самог ЕПС-а лажно узнемиравају јавност и запослене“, те да, како је указало, „треба да буде предмет истраге, зашто званична документа руководства предузећа излазе у јавност са неистинитим информацијама“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Никезић је у саопштењу навео да „тајни договор, који је без стручне и јавне расправе, у четвртак био на дневном реду Надзорног одбора ЕПС-а, обавезује ЕПС да у заједничко предузеће унесе 11 хидроелектрана“.

Навео је да је и обавеза мађарске компаније „да унесе око 600 милиона евра у готовини“ колико, како је додао, Мађари процењују да је вредност хидроелектрана, како би власнички улози били идентични.

Beta

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *