А Холмец: Пахор дели лекције Србији

0

Борут Пахор Izvor: Foto: F.Z./N1

А Холмец: Пахор дели лекције Србији.

Прочитајте још:  Владимир Димитријевић: Уместо закључка или каква се игра игра
Коначно решење за “Косово” може се постићи само ако председник Србије Александар Вучић уместо Русије изабере Европску унију, сматра бивши председник Словеније Борут Пахор.

“На крају крајева, коначно решење ће зависити од Вучића, односно да ли ће он бити на европској или руској страни. Ако одлучи да иде са Русијом, неће бити доброг коначног решења косовског питања. Ако се одлучи да пређе на европску страну, пре или касније ће доћи до доброг компромиса, који ће обезбедити дипломатску формалну независност ‘Косова'”, тврди Пахор учествујући у разговору у организацији Атлантског савета, преноси “Албанијан пост”.

Пахор је истакао да је лично увек подржавао дијалог две стране, за који каже да “није савршен, али је дао резултате”.

“ЕУ и САД имају изузетно важну и позитивну улогу у дијалогу”, нагласио је Пахор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  У Србији за 11 година смањена производња струје: Увоз електричне енергије порастао, највише троше домаћинства
Према његовим речима, Европи у овој фази прети подела на демократске и недемократске земље, а за Западни Балкан је важно, како наводи, у којем правцу ће Србија кренути.

“Ако Запад буде у стању да натера Србију да окрене леђа Русији, онда ћемо имати цео Балкан на страни Запада. Ако Србија изабере Русију, онда ћемо се за неколико година суочити са нестабилним регионом”, упозорио је он.

Подсетимо, за убиство српских војника из тадашње ЈНА у афери Холмец на истоименом граничном прелазу у Словенији до данас нико није одговарао. Бивши председник Словеније Борут Пахор уместо да одговори на та питања дели лекције Србији.

 

Васељенска/НСПМ/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *