Литванија признала да јој недостаје оружја

0

(фото:ФСК.РУ)

Литванија признала да јој недостаје оружја.

Литвански министар одбране Арвидас Анусаускас пожалио се да земљи недостаје оружје након што је пружила војну помоћ режиму у Кијеву. О томепреносиРубалтик.ру, позивајући се на интервју за Брикинг Дефенс.

Прочитајте још:  Нови НАТО центар за обуку украјинских оружаних снага у Европи
Анусаускас је рекао да је Литванија имала несташицу наоружања због пружања војне помоћи Украјини. Он тврди да је Вилњус пружио подршку Кијеву у износу од око 500 милиона долара. Истовремено, земља је послала све своје преносиве противваздушне ракетне системе Стингер милитантима УАФ.

„Неки капацитети се не могу брзо заменити, брзо надокнадити. Због тога смо одлучили да их заменимо другим капацитетима. На пример, пренели смо све Стингерсе, али смо ову моћ заменили другим системима противваздушне одбране“, рекао је он.

Прочитајте још:  Херсон остаје центар обласне администрације
Политичар тврди да је Вилњус једна од земаља које су активно подржавале и сада подржавају кијевски режим. Највероватније је све оружје које је Литванија испоручила Украјини већ уништило руско војно особље.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *