Лајф.ру: Докле ће Вучић моћи да издржи претњу ЕУ због одбијања да се одрекне Русије

0
вучић

www.globallookpress.com © Tomas Tkacik/Keystone Press Agency

Лајф.ру: Докле ће Вучић моћи да издржи претњу ЕУ због одбијања да се одрекне Русије.

Запад врши притисак на Србију да примора Београд да прекине односе са Москвом и подстакне је да се придружи антируским санкцијама. Ово је у разговору за Лајф изјавио политиколог Александар Асафов, коментаришући изјаву шефа дипломатије ЕУ Жозепа Борела да „европску интеграцију Србије ометају њени блиски односи са Русијом “ .

“Србија нема много могућности да одговори на ово. И, наравно, врши се притисак да прекине односе са Русијом, да се у потпуности укључи у процес санкција. И наравно, постоје алати за ово – и неулазак у Европску унију и прича са Косовом и низ других алата, укључујући лични притисак на председника Александра Вучића“, рекао је Асафов.

Према речима експерта, питање је колико времена Београд има да се одупре „тим прилично интензивним акцијама”. Политиколог је подсетио да је апликација Србије за ЕУ ​​поднета пре више од 10 година. Асафов сматра да што више успеха буде имала Русија, то ће бити све већи притисак на Београд и Србија ће се пре или касније предати.

Прочитајте још:  ДПС: Сменити директора гимназије због подршке "руској агресији"
Србија је 22. септембра 2009. поднела захтев за улазак у ЕУ, а тек 2012. добила је званични статус земље кандидата за приступање. Од тада ствари нису много напредовале. Али 6. фебруара 2018. Европска комисија је објавила план који је покривао шест балканских земаља: Албанију, Босну и Херцеговину, Косово, Црну Гору, Северну Македонију и Србију. План предвиђа да свих ових шест земаља могу постати чланице Европске уније до 2025. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Србије Александар Вучић рекао је раније да Београд неће дозволити никоме да доноси одлуке о увођењу санкција . Ово питање је у надлежности народа земље, нагласио је политичар.

Васељенска/Лајф.ру

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *