Мошти Светог Николаја стигле у Вазнесењску цркву у Београду

0

(фото:Танјуг/Министарство одбране Србије)

Мошти Светог Николаја стигле у Вазнесењску цркву у Београду.

Прочитајте још:  Монах Антоније: Даља дешавања у Београду! (Видео)
Мошти Светог Николаја Српског стигле су данас у Београд, у храм Вазнесења Господњег где је, у присуству патријарха Порфирија, почело празнично бденије са служењем молебана, а уношењу мошти, у навечерје празника Вазнесења Господњег.

Старјешина Вазнесењске цркве отац Арсеније рекао је уочи уношења мошти да ће мошти бити изложене у тој цркви до почетка спасовданске литије сутра у 19 часова и да ће до тада сви верници СПЦ моћи да се помоле пред њима.

– То је велика утеха за све нас, поготово у овим тренуцима када осећамо да смо уздрмани. Када смо се суочили са злом које се надвило и верујемо у благодатну помоћ Светог Владике и да добро зацари у срцима људи и да се преобразимо у овим данима и годинама које су пред нама – рекао је Арсеније.

Прочитајте још:  На литар бензина држава узме скоро 90 динара
Кивот са светим моштима из владикиног почивалишта, манастира Лелића, кренуо је пут Ваљева у подневним часовима, гдје је у 13:30 у литији пренет из храма Покрова Пресвете Богородице у величанствени храм Васкрсења Господњег, а потом је кренуо ка Београду у пратњи Војске Србије, навела је раније СПЦ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Светитељеве мошти у Београду ће боравити до недеље, 27. маја, ради утехе и духовног окрепљења верног народа у овим тешким данима.

На сам дан градске славе Београда, Вазнесење Господње, 25. маја, мошти ће бити изложене на поклоњење и целивање у Вазнесењској цркви, где ће патријарх српски Порфирије служити литургијом са почетком у девет сати.

Прочитајте још:  Немачки бизнис против државе: Стоп ограничењу, хоћемо раднике са Балкана
Потом ће освештати и преломити славски колач у присуству челника града.

Кивот са моштима Светог владике Николаја Српског ће од 19 часова предводити Спасовданску литију, од Вазнесењског до Светосавског храма, пред којим ће патријарх Порфирије служити молебан за децу и народ.

Мошти Светог владике Николаја Жичког, Охридског и Лелићког боравиће у Саборном храму српског народа, Спомен-храму Светог Саве на Врачару, закључно са вечерњим богослужењем у недељу, 27. маја, навела је СПЦ.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *