Јеврејска заједница Црне Горе се ограђује од објаве Јелене Ђуровић: Не доводите је у везу са нама

1

Јеврејска заједница Црне Горе се ограђује од објаве Јелене Ђуровић: Не доводите је у везу са нама.

Поводом објаве Јелене Ђуровић на Твитер профилу која је с разлогом изазвала згражавање јавности, Јеврејска заједница Црне Горе обавештава јавност да нема ништа са дотичном, саопштено је данас из Јеврејске заједнице ЦГ.

“Јеврејска заједница Црне Горе најоштрије осуђује свако заговарање мржње који подстиче дискриминацију и нетрпељивост међу људима. За неслагање са мишљењем, деловањем појединаца, група и сл. постоји слобода изражавња, али не на начин како то ради госпођа Ђуровић. Стога, Јеврејска заједница се ограђује од Ђуровић.

У свом деловању Јеврејска заједница Црне Горе се води поштовањем људских права и слобода баштинећи непролазну идеју о уважавању различитости као темеља сваког напредног друштва. Циљ нам је допринети афирмацији заједништва и повезивању без обзира на верску, националну или неку другу припадност”, стоји у саопштењу.

Прочитајте још:  Преваре у продаји станова: У ланцу обмане и запослени у државним институцијама
Они тврде да Ђуровић није њихов члан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Госпођа Ђуровић није учествовала у оснивању Јеврејске заједнице Црне Горе, нити је икада била пуноправни члан Заједнице. Након оснивања иста шаље честитку оснивачима ЈЗЦГ гдје нуди своју помоћ уколико им буде потребна пошто је по оцу Црногорка, а по мајци Јеврејка. Што се тиче њеног представљања да је потпредседница Јеврејске заједнице Црне Горе, тачно је само да је од јула 2015. до септембра 2019. била почасна потпредседница, када је због престанка функције напустила Заједницу. Молимо да се убудуће Јеврејска заједница Црне Горе не доводи у везу са Јеленом Ђуровић – наводе из ЈЗЦГ.

Правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Јеврејска заједница Црне Горе се ограђује од објаве Јелене Ђуровић: Не доводите је у везу са нама

  1. Jevrejstvo se prenosi po majci, znači jeste jevrejka. Pri tome je 4 godine bila počasni predsednik organizacije koja je se sada odriče. Odricanje ne predstavlja ništa, ja mogu da se odreknem bilo čega što sam radio, pa to neće promeniti moju odgovornost, a isto važi za dotičnu organizaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *