Путин држи 200.000 војника између Брјанска, Курска и Белгорода (ВИДЕО)

1
путин

Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/ Gerard Julien/Pool/Maxppp out)

Русија држи 150.000 до 200.000 војника на потезу од Курска до Белгорода и који би када дође тренутак могли да крену у напад на источне границе Украјине, каже у интервјуу за Правду аналитичар др Драган Петровић.

Петровић каже да након ослобађања Артјомовска (Бахмут) не треба очекивати брзи напредак руске војске јер се западно налази нова чврста линија украјинске одбране која се протеже од Славјанска преко Краматорска, Константиновке до Часовог Јара који је уједно и највиша тачка терена у овом реону што Украјинцима даје одређену предност.

Петровић каже да ће након што је Украјина добила британске крстареће ракете Сторм шедов Руси морати да промене понашање на линији фронта и позадини и да се опрезније крећу и дислоцирају своје трупе и наоружање јер сада Кијев има већи домет, али да те ракете неће променити ток рата како најављује западна пропаганда.

Он објашњава да је Русија успела да сачува своје војне снаге и своју економију у досадашњем току рата, док је Украјина претрпела велике ударце, како војне и економске, тако и демографске због великог одлива становништва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Петровић у интервју детаљно објашњава стање на фронту, коментарише мапе и говори о другим геополитичким темама и могућим жариштима сукоба.

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Путин држи 200.000 војника између Брјанска, Курска и Белгорода (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *