СЗО нам опет нешто спрема: Морамо се припремити за болест смртоноснију од ковида

0

epa10561541 Director General of the World Health Organization (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus speaks to journalists during a press conference about the Global WHO on World Health Day and the organization's 75th anniversary at the WHO headquarters in Geneva, Switzerland, 06 April 2023. The WHO marks the 75th anniversary of its founding on 07 April. EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Шеф Светске здравствене организације позвао је земље у понедељак да спроведу реформе потребне за припрему за следећу пандемију, поздрављајући њихову историјску одлуку да прихвате велико повећање буџета на годишњој скупштини УН.

Говорећи на скупштини недељама након завршетка глобалног ванредног статуса за пандемију ковид-19, Тедрос Адханом Гебрејесус је рекао да је време да се постигне напредак у преговорима како би се спречила следећа пандемија.

„Не можемо то игнорисати“, рекао је генерални директор Светске здравствене организације у великом обраћању државама чланицама УН, упозоравајући да ће следећа пандемија сигурно изаћи.

 

„Ако ми не извршимо промене које су нам потребне, ко ће? А ако их сада не направимо, када ћемо“, упитао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

194 земље чланице СЗО израђују нацрт споразума о пандемији који ће бити усвојен на скупштини следеће године. „Посвећеност споразуму о пандемији је важна јер смо искусили колико ужасан мали вирус може бити“, рекао је Тедрос.

На истом састанку земље су одобриле буџет од 6,83 милијарде долара за период 2024-25. Буџет укључује повећање обавезних такси држава чланица за 20 одсто према прелиминарном договору постигнутом прошле године.

Истакао је да се треба припремити за болест смртоноснију од ковида: „Још увек постоји претња да ће се појавити варијанта вируса која ће бити смртоноснија од свих претходних, преноси Н1.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *