Руски политиколог: Мало је вероватно да ће ситуација на Косову довести до војне акције

1

Руски политиколог: Мало је вероватно да ће ситуација на Косову довести до војне акције.

На северу Косова дошло је до сукоба косовских специјалаца и Срба – запослених у органима самоуправе у заједницама  са претежно српским становништвом. Повод је био избор Албанца за градоначелника општине Северна Митровица током бојкота гласања од стране српске већине. Председник Србије Александар Вучић довео је војску у стање максималне борбене готовости због ситуације на Косову. Међутим, мало је вероватно да ће она прерасти у војну акцију, сматра политиколог Дмитриј Солоњиков.

„Ово је далеко од прве ситуације у последњих годину дана, а заоштравање у региону Србије и Косова је главни ток у последње време. Притисак на Србију је веома јак и Србија је принуђена да одговори на ове изазове. На основу праксе, све ће се завршити, као и у претходним временима – неће бити непријатељстава, моћи ће се договорити. Сва претходна погоршања завршила су се на исти начин, нема разлога да верујемо да ће сада бити другачије. Истовремено, напетост остаје и нема предиспозиције да се уђе у миран колосек “, објаснио је Солоњиков за Параграг.

Раније је шеф спољнополитичке службе Европске уније (ЕУ) Жозеп Борељ рекао да су Србија и Косово одобриле процедуру за нормализацију међусобних односа.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Руски политиколог: Мало је вероватно да ће ситуација на Косову довести до војне акције

  1. То је због лоше вазалне власти која креће само наокупирани народ који разоружава ради своје лагодности геноцида.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *