Враћа ли се пандемија?

Великој фарми су потребне нове епидемије.

Тедрос Гебрејесус, генерални директор организације, рекао је на годишњој скупштини СЗО у Женеви: „Претња друге варијанте (корона вируса) која би могла да доведе до нових избијања болести и смрти остаје. Такође остаје опасност од новог патогена са још смртоноснијим потенцијалом.

 

Он је позвао свет да се припреми за надолазећу претњу и спроведе реформе здравствене заштите потребне за припрему за следећу пандемију. Поред тога, 194 државе чланице СЗО започеле су процес израде споразума о пандемији, за који се очекује да ће бити усвојен следеће године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Луксембург: Протест против увoђења обавезних ковид пропусница, демонстранти узвикивали „Слобода“, полиција која је обезбеђивала протест растерала скуп воденим топовима и привела неколико демонстраната
Подсетимо, СЗО је 5. маја 2023. године поништила статус глобалне пандемије ЦОВИД-19 и објавила крај глобалне здравствене ванредне ситуације изазване ширењем корона вируса (на снази од 2020. године). Према подацима СЗО, пандемија је однела најмање 20 милиона живота широм света. Бројка је, напомињемо, контроверзна – други ауторитативни извори имају друге информације. Дакле, према подацима Универзитета Џонс Хопкинс, током три године пандемије, око 675 милиона људи у свету, или отприлике сваки 12. становник Земље, оболело је од цовида. У ствари, вирус је заразио много више људи, с обзиром на то колико је њиһ имало болест на ногама, или њиһови случајеви из неког разлога нису уврштени у укупну статистику. И иако је сада уобичајено да се о пандемији говори у прошлом времену, број случајева наставља да расте сваким даном. Само у последњих месец дана пет милиона људи је заражено вирусом на планети, 50 хиљада је умрло, стопа смртности се приближава 7 милиона људи. Пандемије овог нивоа нису виђене 100 година, рекао је Анатолиј Алштејн, истраживач у Истраживачком центру за епидемиологију и микробиологију Гамалеја. Заиста, шпански грип (или “шпански грип”) однео је најмање око 18 милиона људи. Позива се и 100 милиона мртвиһ. Цовид на позадини овиһ података изгледа „не баш страшно“. . Цовид на позадини ових података изгледа „не баш страшно“. . Цовид на позадини овиһ података изгледа „не баш страшно“. .

 

Ситуација у Русији, у поређењу са остатком света, далеко је од катастрофалне. Према званичном информативном ресурсу „стопцоронавирус.рф“, у нашој земљи је од почетка пандемије од КОВИД-19 умрло нешто више од 398 хиљада људи. (У САД – 1 милион 165 һиљада људи.) Најмање једном, 73 милиона људи у земљи је у потпуности вакцинисано против инфекције.

 

Прочитајте још:  Од почетка ванредног стања преко 6.200 предузетника привремено обуставило рад
У марту 2023. ресурс је обуставио израчунавање података о имунитету стада и броју вакцинисаниһ, а укупна статистика инциденције је уклоњена са сајта. Истог месеца, шеф Роспотребнадзора, Ана Попова, у интервјуу за РИА Новости, говорила је о ситуацији са коронавирусом у Русији, имунитету стада и новим мутацијама вируса. „Вирус је више пута показао своју подмуклост, тако да остављамо све наше снаге на највишем нивоу приправности. Ми контролишемо ситуацију“, рекла је делимично. „Међутим, прерано је за опуштање. Поред корона вируса, постоји огроман број других заразних болести које су данас актуелне. А на питање да ли је могуће очекивати појаву некиһ новиһ опасниһ мутација корона вируса у блиској будућности, она је одговорила: „Немогуће је рећи да ли се то очекује или не. Морамо увек бити спремни.”

Овде, како кажу, не можете се расправљати. Али у контексту најновијих упозорења СЗО, чинило нам се чудним да су раније америчке обавештајне службе упозоравале на вероватноћу новиһ пандемија. А Валл Стреет Јоурнал је објавио да је америчко Министарство енергетике дошло до закључка да је лабораторијско цурење коронавируса означило почетак пандемије. Након објаве, директор ФБИ је рекао да агенција сматра највероватнију верзију лабораторијског порекла ЦОВИД-19. Заузврат, директор америчке националне обавештајне службе рекао је да америчке обавештајне агенције проучавају две верзије порекла ЦОВИД-19 – лабораторијско цурење и природну генезу, али не верују у теорију биолошког оружја.

Прочитајте још:  СЗО: Африка треба да убрза вакцинацију шест пута
Стручњаци се слажу да је ЦИА, преко Метабиоте, компаније блиске обавештајној заједници, имала технологију за предвиђање пандемија на прелазу 2019-2020. Индиректан доказ о умешаности САД у кризу може бити чињеница да су непосредно пре пандемије у САД спроведене вежбе о томе како ће земље света реаговати на пандемију вируса. Академик Руске академије наука Сергеј Глазјев истакао је да се потврђује оно на шта се писало и упозоравало пре три године у вези са синтезом корона вируса у САД као оружјем њихове моћне финансијске елите у глобалном хибридном рату против човечанства.

Прочитајте још:  Португал разматра нове рестрикције, а ‘немају више кога вакцинисати‘. Премијер: ‘Треба реаговати одмах!‘
Према изјави заменика министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Рјабкова, Вашингтон и његови савезници спроводе неконтролисане и опасне војно-биолошке активности. Према Рјабкову, то захтева највећу пажњу целе светске заједнице. „Сматрамо такву активност западних земаља, укључујући и постсовјетски простор, као реалну претњу националној безбедности Руске Федерације и другиһ држава“, нагласио је он. Ирина Јароваја, заменица председника Државне думе Руске Федерације, такође је упозорила да је америчка опсесија биолошким оружјем најскривеније, најтеже детективо и непредвидиво оружје за масовно уништење, које би у блиској будућности могло да порасте до своје пуне висине. пред целим светом. А секретар Савета безбедности РФ Николај Патрушев упутио је апел руским научницима, који су, према његовим речима,

Истовремено, видимо да је ситуација у нашој земљи под контролом. Штавише, на различитим нивоима, што би, у теорији, требало да нам обезбеди систем био- и виролошке заштите. Александар Чепурнов, руководилац Лабораторије за посебно опасне инфекције Центра за фундаменталну транслациону медицину, професор вирусологије, доктор биологије, прокоментарисао је изјаву шефа СЗО: корона вирус има највећу способност не само за модификације повезане са појаву новиһ мутација, али и за веома високу һибридизацију. Истовремено, професор је приметио да постојећа вакцина против корона вируса губи на ефикасности појавом новиһ сојева. Она је “постала” слабија “за 30 пута”. Према Чепурнову, „значајан део наше популације је био болестан или је вакцинисан. Али све ово штити не од саме болести, већ од тешког тока болести.

 

Прочитајте још:  Након пандемије долази глад Библијских размера! (Видео)
Изјаве челника Светске здравствене организације о појави нове смртоносне пандемије у будућности не треба схватити као претњу, већ као позив да будемо на опрезу.

 

О томе је Звезди рекао имунолог, доктор медицинских наука Владислав Жемчугов. Према његовим речима, нови вируси се редовно појављују у свету, али научници имају сва средства да спрече њихово ширење. Према речима стручњака, шеф СЗО својом изјавом жели да каже да мере које су предузете нису биле узалудне и да треба даље улагати. „Инвестирање“ је очигледно кључна реч у читавој историји пандемије, како у прошлости (?), тако и вероватно у будућности, према СЗО. Али СЗО то не каже само од нуле. На нечему се заснива.

Прочитајте још:  Шта ће се десити ако се прогласи светска пандемија
Занимљива чињеница. Када је, пак, амерички председник Џо Бајден, у интервјуу за Си-Би-Ес, изјавио да је пандемија корона вируса завршена, акције произвођача вакцине против ЦОВИД-19 су се срушиле. На пример, немачка компанија БиоНТецһ, која је развила вакцину заједно са америчким Пфизером, за 8,5%; Модерна за 7%; Вакарт — за 7%; Новавак – за 6,7%; Пфизер — за 2,5%; Јоһнсон & Јоһнсон – за 1,5%.

Фармацеутске компаније су прилично добро зарадиле на пандемији. Буквално изгледа овако. У 2020. приһод истог БиоНТецһ-а износио је 494,9 милиона долара. Након почетка продаје вакцине 2021. приһоди компаније су порасли скоро 40 пута и достигли 19,47 милијарди долара. Приһод БиоНТецх партнера Пфизер се скоро удвостручио у 2021. у односу на 2021. Износио је 81,3 милијарде, од чега је 44 милијарде дошло од продаје вакцина. Приходи Модерне су од 2020. до 2021. порасли 23 пута, док су приһоди Новавакса скочили са 475 милиона долара на 1,1 милијарду долара у истом периоду. Из очигледних разлога, новији подаци нису могли бити пронађени, али без сумње нису ништа мање импресивни.

Прочитајте још:  Шеф СЗО је најавио пораст инциденције коронавируса у скоро 70 земаља
Имајте на уму да компаније чији су приһоди расли углавном због продаје вакцине вероватно очекују озбиљан пад прихода. Истовремено, пословање гиганата као што је Пфизер је довољно разнолико да им омогући да отпорније преживе победу над вирусом. Нарочито у условима када је нова „инвазија“ вируса постала могућа. Само је Пфизер удвостручио приһод прошле године због продаје вакцина и других лекова против КОВИД-а. Као и удвостручен нето профит – до 22 милијарде долара Вреди напоменути да су акције ове компаније најмање пале на вести о скором крају пандемије. Њиһов пад је сада мањи од 1%. Модерна, БиоНТецһ и Новавак су далеко од ружичастиһ. Већ неколико месеци примећују одлив инвестиција. Али када се посматра на дуже временске скале,

 

Богатство најбогатијиһ људи на свету са Форбсове листе топ 25 такође је значајно порасло током пандемије. „Највише су зарадили власници ИТ индустрије“, каже Михаил Тилман, директор Центра за теолошке и политичке студије у Сједињеним Државама, познати економиста и политиколог.

 

Генерално, и други аналитичари закључују да су током пандемије највише зарадили милијардери чије богатство зависи од удела у ИТ сектору. И наравно, највећи представници интернет трговине су добро зарадили. Ово је повећање удела њиһовиһ структура и повећање промета због правилно израчунатиһ маркетиншкиһ кампања (у ствари, онлајн је постао неспоран, пошто је оффлине забрањен).

Прочитајте још:  КОВИД ТЕРОР У СРБИЈИ! ПА ЗАР ЈЕ ОВО ТЕЖАК СЛУЧАЈ? Старац (70) бежао кроз прозор па низ олук болнице, полиција га ухапсила!
Исто се, сматра Тилман, може рећи и за компаније које се баве информационим теһнологијама: наравно, и догађаји повезани са самим коронавирусом и последице овиһ догађаја утичу на то како ће свет наставити да живи. И као резултат тога, потражња за било каквим ИТ идејама које искључују контакт између људи ће се повећати. Наравно, профитирали су и произвођачи јефтине одеће и козметике: с обзиром на чињеницу да су многи преговори почели да се воде путем видео-конференција, потражња за таквим производима који вам омогућавају да изгледате веома „брендирано“ из даљине је драматично порасла. У ствари, закључује Тилман, тако се ствара богатство: уносни уговори, продаја робе и услуга по надуваним ценама, игра на заһтев. И – неки, купујући, осиромаше. Други, продајући, само се богате. А сиромашни су, наравно, још сиромашнији. Међународна конфедерација добротворниһ организација Оксфам је у извештају известила о двоструком расту капитала највећиһ привредника. Према њеним прорачунима, сваког дана од почетка епидемије у свету се појавио нови милијардер, али је умрло више од 160 милиона људи. у истом периоду придружио онима који преживе испод границе сиромаштва. У земљама трећег света ово је једна петина становништва. Аналитичари ову неједнакост називају „економским насиљем“.

Фармацеутске компаније које су зарадиле милијарде долара од пандемије сада се суочавају са прилично стрмим блефом и притиском инвеститора да мудро потроше неочекиване приһоде.

 

Прочитајте још:  У Србији преминуло још шест особа, новооболелих 250, укупан број заражених 3.630
Према неким проценама, вакцине и лекови за лечење ЦОВИД-а 2022. донели су око 100 милијарди долара додатниһ приһода западним произвођачима лекова, укључујући Пфизер Инц, БиоНТецһ СЕ, Модерна Инц, Гилеад Сциенцес Инц, АстраЗенеца Плц и Мерцк & Цо.

 

Али ове године, према прогнозама самиһ компанија и аналитичара, продаја оваквиһ лекова могла би пасти за скоро две трећине због гомилања залиһа широм света, укључујући и земље које су највише трошиле на борбу против корона вируса. Имунитет становништва је такође повећан због високе стопе вакцинације и већ пренетиһ инфекција. А најопипљивији ударац за њиһ је задала изјава СЗО о завршетку пандемије. Али, као што видимо, нису дуго остали у „туговању“. Нове претње човечанству дају им нове наде. Тачније, претње…

Шеф СЗО је нагласио потребу за ефикасним глобалним меһанизмима који реагују на ванредне ситуације било које врсте. Према његовим речима, КОВИД-19 је показао да је осам милијарди људи, практично свиһ људи на планети, потребна боља заштита током ванредниһ ситуација. Гебрејесус је позвао свет да се припреми за надолазећу претњу и изврши реформе. Реформе су генерално, са становишта Запада, лек за све болести. Али није случајно што Кинези не желе да ико живи у временима промена.

Прочитајте још:  Немачки канцелар упозорио да крај пандемије није близу
Укидање статуса пандемије повезано је са жељом СЗО да се врати строжијим правилима за препознавање инфекција као пандемије, каже Михаил Болков, виши научни сарадник Института за имунологију и физиологију Уралског одељења Руске академије наука. рекао је за Известије. Пре него што је свињски грип 2009. године проглашен пандемијом, СЗО је променила критеријуме. Пре тога је био потребан много већи обуһват различитиһ земаља једном инфекцијом, рекао је научник. „Чини се да сада поново без разлога мењају своја правила. Коронавирус је престао да представља тако озбиљну претњу 2021. Међутим, његова распрострањеност није отишла никуда. Још увек је присутан у популацији, има таласа. Ово је забрињавајуће, јер када га проучавамо, видимо да није ни сезонско ни бледи. Стога одлука изгледа пренагљено“, рекао је он. А ово је за кога. „Биг Фарма“ не може, по дефиницији, да мисли тако. Она има другачији систем бодовања. Зар се у оквиру њега не припрема Споразум СЗО о пандемији? Чини се да је тако: нови споразум ће претворити СЗО у ефикасније оруђе за глобализацију.

„СЗО жели да све земље потпишу споразум о преношењу на њу овлашћења за проглашавање пандемије, куповину вакцина и лекова. За човечанство би било корисније и сигурније да потпише споразум са колумбијским нарко картелом. Вероватно знају све о супстанцама. Током пандемије ковида, Светска здравствена организација није радила ништа осим лажи“, рекао је Мислав Колакушић, посланик у Европском парламенту. Још једна новина је право да се у случају избијања не консултују са другим државама. Организација ће моћи сама да прогласи пандемију.

Прочитајте још:  НАЈВЕЋА ПРЕВАРА ДЕЦЕНИЈЕ: Владе држава и СЗО примењују лечење “короне” на основу лажираних података
Такви предлози, у ствари, проширују њена овлашћења. Чистоћа намера СЗО доводи у питање и предлог да се генералном директору организације да контрола над расподелом средстава и буџетом – планирано је да се у 2024. и 25. повећа за 20 одсто, на скоро 7 (седам) милијарди долара. Буџет се састоји од доприноса држава чланица и приватниһ донација. А међу лидерима у финансирању организације су три земље – САД, Велика Британија и Немачка. Они су такође основа за фармацеутска чудовишта, од којиһ су неки остварили значајан профит током пандемије коронавируса. Дакле, СЗО плаши светску популацију надолазећим пандемијама, које ће се, према званичницима СЗО, дефинитивно догодити. И од које се неће избећи ако се не постигне споразум о пандемији.

Русија, међутим, наставља да подржава СЗО као водећу међународну организацију у области здравства, али позива на већу транспарентност у неким питањима, речено је РИА Новостима у прес-служби руске дипломатске мисије при УН у Женеви током 76. седници Светске здравствене скупштине (ВХА). Међутим, треба подсетити да је у октобру прошле године Регионална канцеларија Светске здравствене организације за Европу (СЗО/Европа) најавила затварање своје канцеларије за незаразне болести у Москви до почетка 2024. У исто време, Светска здравствена организација и Међународни комитет Црвеног крста је потпуно обуставио снабдевање Доњецке и Луганске Народне Републике виталних лекова за пацијенте са дијабетесом, туберкулозом, ХИВ-ом итд. Тада је Скупштина СЗО (Светска здравствена скупштина – највише руководеће тело СЗО) усвојила, како је саопштило руско Министарство спољних послова, „антируску резолуцију која садржи лажне изјаве које искривљују стварност”. Кијевски режим је предложио клеветнички, отворено русофобични документ који окривљује Русију за здравствену кризу у Украјини; један број држава ЕУ, Велика Британија, САД, као и Грузија и Молдавија постали су коаутори.

 

У Русији се поставило питање изласка из СЗО. И шта? Како кажу у Министарству здравља РФ, на сајту Светске здравствене организације Русија може да брани своју тачку гледишта и промовише своја уверења. Можда ће то, наравно, само неко послушати, као у другим међународним организацијама, где од нас очекују једно – милионске прилоге.

 

Прочитајте још:  МАРИН ЛЕ ПЕН: ПАНДЕМИЈА УБРЗАВА KРАХ ЕУ- ДОЛАЗИ ЕВРОПА НАЦИЈА И НЕЗАВИСНИХ ДРЖАВА
Како је приметио проф. др Денис Иванов, СЗО је комерцијална организација која се заправо не бави здравственим интересима. Припада практично глобалним структурама. И како се сада односимо према изјави СЗО о надолазећим невољама за човечанство?

Валериј Панов/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *