26.5.2023. – ДАН ПРОГЛАШЕЊА СРБИЈАНЕСТАНА! – “СРБИЈА Н(ЕСТ)АДЕ

1

26.5.2023. – ДАН ПРОГЛАШЕЊА СРБИЈАНЕСТАНА! – “СРБИЈА Н(ЕСТ)АДЕ

Као Србин из Босне и Херцеговине у свјетлу дешавања у Београду посљедњих пар седмица, нисам желио превише да се оглашавам нити да подржим икакав/било који скуп нити да га осудим.

Сматрам то као исправну одлуку јер сам става да су сви Срби из Србије мени подједнако браћа и мили и драги, подршком или осудом било којег скупа бих и сам учествовао у продубљивању подјела и насиљу у друштву у Србији које су све више и више јачале и правиле непремостив јаз између између група Срба у Србији. Али у свјетлу дешавања 26.5.2023. немогуће је остати нијем и оглушити се.

Овај текст се обраћа свим оним искреним и правим Србима из свих српских земаља. У свјетлу свих дешавања 26.5.2023. како у Београду, тако и широм “РЕПУБЛИКЕ Србије”, “РЕПУБЛИКЕ Српске”, “РЕПУБЛИКЕ Црне Горе” и онога што називамо самопроглашеном “репубЉиком Косово” и остале (ПОДЈЕДНАКО ЗА СВЕ!) принуђен сам и званично урадити оно од чега сам се дуго уздржавао; измишљања новог назива како бисмо раздвојили неке „Србе“ од осталих Срба.

Стога одлучих увести два нова појма – СРБИЈАНСТВЕНЕСТАНЦИ И СРБИЈАНСТВЕНЕСТАНСТВО (скраћени облици могу бити СРБИЈАНЕСТАНЦИ и СРБИЈАНЕСТАНЦИ).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај назив се односи на све оне „Србе“ који су дали себи за право да се називају тако, а све што раде, раде на штету истог тог народа којем тобоже припадају. Замолио бих СВЕ ОНЕ ПРАВЕ И ПОШТЕНЕ СРБЕ ИЗ СРБИЈЕ да пажљиво прочитају текст и усредсреде се на суштину, ОВАЈ НАЗИВ СЕ НА ЊИХ НЕ ОДНОСИ. Замолио бих вас, браћо Срби из Србије, да прихватите као свој крст овакве називе јер сте као најбројнији, истовремено и најодговорнији за ово што нам се СВИМА дешава (иако СВИ СРБИ ДИЈЕЛЕ ОДГОВОРНОСТ за све ово што се дешава(ло) ), јер браћо Срби, посљедњи је час да се у памет дозовемо.

Ја никада нисам био “противник Србије” него сам био противник онога што је нажалост оличавао државни врх Србије који је У ПОТПУНОСТИ УСПИО ПОИСТОВИЈЕТИТИ СРБИЈУ СА САМИМ СОБОМ, и вјешто то све утрпати у неку тзв. “борбу за велику Србију” која је (ако је икада и постојала у било којем смислу) у посљедњих 100-тињак година бивала све мања и мања, а свака прича о било каквом тобожњем „уједињењу“ се сводила заправо на причу о „УЈЕДИЊЕЊУ СРБИЈАНЕСТАНАЦА“ (а НЕ СРБА).

Прочитајте још:  Отрежњујуће британске претње

Најзад, када смо све разјаснили, слиједи питање: „КО СУ ОНДА СРБИЈАНЕСТАНЦИ?“

СРБИЈАНЕСТАНЦИ су људи који не живе само у Србији, (иако се у њу куну) СРБИЈАНЕСТАНАЦА има много и у Црној Гори, и Босни и Херцеговини (тзв. „РЕПУБЛИЦИ српској“) и свим осталим земљама гдје живе Срби. Они се измијешаху са Србима тако да их многи прави Срби не могу препознати и разликовати од себе самих. СРБИЈАНЕСТАНЦИ су добили тај назив због тога што увијек СТАВЉАЈУ СРБИЈУ (за коју ни они сами не знају ни каква је нити у којим је границама) ИСПРЕД, ПРИЈЕ И ПРЕКО СВИХ СРБА. СРБИЈАНЕСТАНЦИ су препознатљиви по покличима (да не кажем скандирањима и урлањима) „Живела Србија“, „Косово је Србија“; препознатљиви су по томе што кажу „Србија је матица свих Срба“ „Србија је матица српства“ „Без Србије никад ништа” и сл; и наравно све то радећи уз махање заставицама Србије у Београду (најчешће), али и у Бањалуци, Новом Саду, Подгорици итд.

СРБИЈАНЕСТАНЦИ су препознатљиви по томе што увијек „БРАНЕ СРБИЈУ“ (А НЕ СРБЕ), и што увијек „БРАНЕ СРБИЈУ“ само тамо гдје су Срби апсолутна већина и потпуно безбиједни. СРБИЈАНЕСТАНЦИ су препознатљиви по томе што су им УСТА толико ПУНА СРБИЈЕ, А НЕ СРБА (ЧАК НЕ НИ СРБА У ТОЈ ЊИХОВОЈ „СРБИЈИ“) – шта год уопште значила ријеч „Србија“ за њих, јер очигледно да за нас и њих то уопште нису исте ствари.

Стога, ради лакшег распознавања додаћу и сљедеће: СРБИЈАНЕСТАНЦИ су препознатљиви и по томе што када кажу „Србија“ уствари мисле на неку другу, њихову земљу која се зове СРБИЈАНЕСТАН. Ово је трећи, и посљедњи дио „несветог тројства“ СРБИЈАНЕСТАНАЦА који још увијек о(п)стаје као НЕКИ неодређени ТОР ЗА СТОКУ У КОЈИ СРБИЈАНЕСТАНЦИ ЖЕЛЕ НА СИЛУ УГУРАТИ СВЕ СРБЕ.

Прочитајте још:  Вучић шаком и капом дели српска држављанства арапским трговцима оружјем

Када год чујете ријеч „Србија“ из уста СРБИЈАНЕСТАНАЦА, морате себи то превести на СРБИЈАНЕСТАН, како бисте успјели исправно разумити о чему говоре и отргнути се њиховим обманама заснованим на отимању и својатању СВЕГА СРПСКОГ, па и самих назива, „Србин, Српско, Србија, Срби“ итд.

Нажалост, РАЗЛОГ ЗБОГ КОЈЕГ МЕНЕ многи ПРОГЛАСЕ ИЗДАЈНИКОМ И „СЕПАРАТИСТОМ“ СУ УПРАВО ти СРБИЈАНЕСТАНЦИ, људи КОЈИ СУ НАСИЛНО ПРЕОТЕЛИ И ПРИСВОЈИЛИ СВЕ СРПСКО. Када кажем све, онда заиста мислим на СВЕ, укључујући и наше рођено име. Када кажем све, мислим на СВЕ што се и много већим дијелом налази ван граница АВНОЈ-Србије него у њој самој. Када кажем СВЕ мислим и на „КОСОВСКИ ЗАВЈЕТ“ (и све остале ствари њему сличне) и било који други „завјет“ који су они препаковали у неки њихов умоболни облик и надасве (у најмању руку) болесну „прославу славног пораза“ гдје Косово није свето због наше културе и књижевности о њему (о којој многи од нас не знају скоро ништа) него је „Косово окупирано и отето и због тога свето“ (како то они кажу) док нам намећу да славимо неки „пораз на Косову 1389 за царство небеско“ ваљда како бисмо подсвјесно лакше прихватили овај данас. То надасве болесно „славље пораза“ и „светости“ тј. „светости у патњи“ потпуно неодређеној и бесциљној гдје нам се намеће пасивност без икаквих конкретних поступака и борбе и без темеља на икаквој побједи у било чему и било када – гдје се чак и празници ПОБЈЕДЕ СРБА или не славе (нпр. 9. мај – ДАН ПОБЈЕДЕ НАД НАЦИЗМОМ) и препуштају неким другима (у случају 9. маја неким измишљеним „Југословенима“) или преименују (нпр. 11. новембар тзв. „дан ПРИМИРЈА у Првом свјетском рату“ – зар смо се ми „примирили“ са Аустроугарском и Њемачком 1918. или смо их ПОБИЈЕДИЛИ? )…

26. Маја 2023. године ЈЕ БИЛО ДО САДА НАЈВЕЋЕ ОКУПЉАЊЕ СРБИЈАНЕСТАНАЦА који су се сјатили у Београд ИЗ СВИХ СРПСКИХ КРАЈЕВА да „одбране Србију од издајника“ како они кажу, али тачније речено ДА „ПРОГЛАСЕ СРБИЈАНЕСТАН” одузимајући сваку наду живота Србима на Косову и Метохији и замјењујући је са „СРБИЈОМ Н(ЕСТ)АДЕ“ са Александром Вучићем на челу и ОДБРАНЕ СРБИЈАНЕСТАН како од Срба, тако и од свих осталих. Иако нису сви СРБИЈАНЕСТАНЦИ присуствовали, сада је ипак поприлично јасно ко су СРБИЈАНЕСТАНЦИ, а неке од најпознатијих и најистакнутијих, можете погледати на сликама. СРБИЈАНЕСТАНЦИ су ОНИ КОЈИ „БРАНЕ КОСОВО И СРБИЈУ“ али САМО У БЕОГРАДУ и тамо гдје су Срби потпуна већина и безбиједни, СРБИЈАНЕСТАНЦИ су они који „ПРАВЕ ВЕЛИКУ СРБИЈУ“ али САМО У БЕОГРАДУ и тамо гдје су Срби у потпуној већини, и никада неће то исто радити у Дечанима, Тутину, Сарајеву, Улцињу, Книну, Скопљу, Лепосавићу, Мостару, Бујановцу, Вргин-Мосту, Куманову, Цетињу, Пећи, Рожајама, Охриду, Пакрацу, Брчком, Новом Пазару, Призрену, Даниловграду, Прилепу, Загребу, Тузли, Сјеници, Приштини, Битољу, Скадру, Вуковару, Дубровнику, Косовској Митровици, Тетову, Прешеву, Плужинама, Глини, Звечану, Ливну, Штипу, Грачаници, Босанском Петровцу, Зубином Потоку, Сплиту, Пожеги и тако у недоглед, у море и ријеке мјеста гдје су Срби угрожени, нападани, прогоњени или заувијек протјерани и поубијани. „ВЕЛИКА СРБИЈА“ подједнако као и „СРПСКИ СВ(ИЈ)ЕТ“ су очевидно НАЗИВИ ЗА СРБИЈАНЕСТАН, то је држава која ЈЕ „РЕПУБЛИКА и ЗЕМЉА СВИХ ГРАЂАНА КОЈИ У ЊОЈ ЖИВЕ“ (очевидно неукључујући Србе, јер они треба да постану СРБИЈАНЕСТАНЦИ), то је „ЗЕМЉА МИРА И СТАБИЛНОСТИ“ која у себи садржи СВЕ ОСИМ ТОГА, то је мјесто чије границе нико не зна, а ако је судити по скупу 26.5.2023. то ће највјероватније бити неки шири круг Београда са најнужнијом околином. Сви они Срби који нису одатле, ће дочекати исту судбину која је снашла Србе на Косову и Метохији баш тог, 26. маја 2023. уколико се не тргнемо и не освијестимо, кад-тад! Сметала им је чак и застава Србије са орлом и 4С коју су замијенили са папагајем и 4В .

Милош Бујаковић аутор канала Јутјуб:How to Serb / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *