У ишчекивању главне америчке емисије:Спремите се, биће забавно!

0

У ишчекивању главне америчке емисије:Спремите се, биће забавно!

Ускоро цео свет чека најзабавнију емисију – демократске изборе у Сједињеним Државама. Ови избори су толико демократски да ни две главне странке, уз све богатство избора (можете изабрати једну од две и ништа више), не знају куда ће их крива одвести. А у благословеној Америци, изборни систем је толико праведан да чак и губитник може да победи.

Прочитајте још:  Случај „Ердемовић“ или како је измишљена Хашка оптужница против Срба
Како? Али једноставно. Управо у земљама са тоталитарним режимима они су привржени старомодним методама: броје листиће, убацују нешто у гласачке кутије и не без тога. Онда ће опозиција свакако објавити намештање (тако раде), доводиће на митинге посебно обучене људе (тако раде), али ће на крају све остати исто: бира се за кога су гласали. Нема узбуђења, нема интриге. Земља, замрзнута, чека да јој се саопшти воља.

У Америци није тако. Пре свега, чиста демократија је добра само за земље другог реда, када их треба поделити да би се лакше пљачкале. А када се то уради, могу се покренути стотине партија, хиљаде наказа ватрених очију, самономинатора, опозиционара и других узбуђених појединаца жедних самоизражавања.

У „светлећем граду на брду“ окупи се сва демократија која постоји у две странке да се бирачима не би разрогачиле очи, да се не забуне у платформама, тезама, паролама и другом ђубрету. И да буде врло једноставно, како се тексашки фармер не би одвлачио од пуцања опосума и дресуре овчарскиһ паса на колибама ујка Тома, амерички гласачи уопште не морају да бирају. За њих ће то урадити посебно обучени људи. И урадиће то на најбољи могући начин. У чију корист се преговара споразум, они ће бити изабрани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  У Швајцарској шест умрлих након примања Фајзер вакцине
Не, пристојности ради, наравно, даће вам да гласате по држави, али овде је све јасно. Републиканске државе ће гласати за републиканце, а демократске државе за демократе. Па, што се тиче несигурних држава, тако импулсивних и непредвидивих, овде се, наравно, треба борити. Борба ће се водити међу електорима, а електори су они којима су тексашки каубоји поверили своје гласове како их не би одвратили од пуцања опосума.

Бирачи су такође двопартијски и скоро увек прате интересе страначких шефова. Истина, понекад им туђи новац уђе у џеп и тада се може средити безобразлук: републикански бирачи одједном гласају за демократе и обрнуто. Међутим, ово је недавно исправљено. Издајнике партијске заставе сада кажњавају новчане казне – туђе паре не могу да улазе у џеп, а онда губе глас.

Прочитајте још:  Вацић на изборе излази са листом "Да се војска на Косово врати"
Међутим, интригама се ту не завршава. Уосталом, у вашим џеповима може бити толико туђег новца да ће вам бити довољно за десетак казни. И одједном се испоставља да државе поштено гласају за свог кандидата, а бирачи не гласају увек поштено за његовог противника. И то је то – губитник постаје председник Сједињених Америчких Држава! Урађено је!

А погледајте какви ће луксузни кандидати одушевити Америку својим учешћем у изборној трци 2024! Наравно, не ови смешни самоименовани кандидати. И пристојни људи из две пристојне странке. Једна је млада списатељица у својим седамдесетим, ауторка самоспознаје која је написала Курс чуда. Са њом, сигурно, курс долара чека чудо, а и цела Америка.

Прочитајте још:  Две године "пандемије" - прелиминарни резултати
А други је добар – познат је, пре свега, по томе што је нећак председника који је упуцан у главу. Овај ће учинити све за животну средину.

А у кандидатима – садашњи (као) старац са рукама умрљаним крвљу, и још један старац – милијардер који је изгубио моћ, који се својевремено истакао као водитељ популарне телевизијске емисије. (После Зеленског, чини ми се, забраниће шоуменима да учествују у политици).

Прочитајте још:  Нема мира у Француској: Одржан протестни марш упркос забрани
Генерално, спремите се, биће забавно. Само што нам од овога није ни хладно ни вруће. Морамо да завршимо оно што смо започели 2022. године. Кога год изаберу наши заклети амерички пријатељи.

Генадиј Симаков/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *