Лавров: Ситуација на КиМ алармантна, спрема се експлозија у центру Европе

0
лавров, унију

Сергеј Лавров (Фото: Sputnik / Михаил Воскресенский)

Ситуација око најновијег заоштравања сукоба Србије и Косова је алармантна, и изгледа да се спрема „велики прасак” у центру Европе, изјавио је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Велика експлозија се спрема у центру Европе. Управо на месту где је 1999. године НАТО извршио агресију на Југославију кршећи све замисливе принципе Хелсиншког завршног акта и докумената ОЕБС -а, што још једном наглашава да је оно што се данас дешава у свету геополитичке природе и да је потребно геополитичко решење”, рекао је Лавров.

 

Он је оценио да када се говори о Европи, потребно је обезбедити „једнаку и недељиву” безбедност за све земље, што би значило да ниједан блок, па, како је рекао, ни НАТО, нема право да захтева доминацију у том делу света.

Такозвана косовска полиција насилно је у петак упала у зграде четири општине на северу КиМ – Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употребивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да је спрече да уђе у општинске просторијe, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да Војска Србије до петка остаје у највишем степену борбене готовости, а да ће данас до 14 часова бити потпуно распоређене формације војске дуж административне линије.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *