Лукашенко захтева да се служба у граничним трупама подигне на нови ниво

0
лукашенко

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Лукашенко захтева да се служба у граничним трупама подигне на нови ниво.

Служба у граничним трупама мора бити подигнута на нови ниво. Ово је изјавио председник Белорусије Александар Лукашенко 30. маја када је Константин Молостов, шеф Гродњенске граничне групе, именован за председника Државног граничног комитета, сазнаје БелТА.

Прочитајте још:  Руси праве нову платну јединицу за пријатељске земље?
Како је саопштио шеф Председничке администрације Игор Сергејенко, Константин Молостов има искуство у руковођењу различитим јединицама у систему Државног граничног комитета и спреман је да испуни задатке постављене као шеф Комитета Државне граничне страже.”Међу недостацима сматрам недостатак радног искуства у централи”, рекао је државни секретар Савета безбедности Александар Волфович.

“Испоставило се да он прескаче место заменика председника Одбора за границу. Али, мислим , на основу радног искуства, образовања, овај официр ће брзо ући у оперативну ситуацију.” 

Константин Молостов је прошао пут од обичног граничара и шефа граничне испоставе до шефа граничне групе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф државе је објаснио да се посебна пажња поклања граничним трупама не зато што је у њима некада служио председник. Иако, с друге стране, и то игра улогу. „Служио сам као обичан граничар, односно знам шта је граница. Дакле, ако дођем на границу, нећете ме водити по задним улицама: знам где да идем, знам какве граничари и како они служе“, рекао је Александар Лукашенко.

 

“Граничне трупе у последње време раде веома напорно. Није на мени да вам објашњавам. Морао сам много да радим са овим илегалним имигрантима, а убијене мигранте и даље бацају преко границе Пољаци и Литванци. Али даће Бог бавити се њима. То су њихови проблеми, а не наши. Али ипак, гранична служба – чак и на нивоу који постоји – мора бити подигнута на виши ниво. Не смемо заборавити искуство Совјетског Савеза и прилагодити га тренутној ситуацији“, нагласио је председник.

Васељенска

Бонус видео

 

“Прави граничар. Штавише, централна канцеларија је овде. Потребни су нам граничари на, грубо речено, зеленој граници”, нагласио је Александар Лукашенко.

 

„Недостаци?“, упитао је пре свега шеф државе. „Иначе, код нас је све у реду, све је савршено. Идеална особа. здравство: све без мане, али много проблема.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *