Напад украјинских беспилотних летелица на Москву није постигао главне циљеве

0

Напад украјинских беспилотних летелица на Москву није постигао главне циљеве.

У рату као у рату: јутрос је Москву напало неколико дронова камиказа напуњених експлозивом и кумулативном муницијом.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, у нападу је учествовало осам беспилотних летелица типа авиона, од којих су три потиснута електронским ратовањем (ЕВ), а пет их је оборио ПВО систем Панцир-С у Подмосковској области на прилазу Москви. . У Подмосковској области оборени или оштећени дронови пали су у село Иљинское и село Тимошкино у Красногорском округу, села Раздори и Ромашково у Одинцовском, као и у елитном селу Гринфилд у Истарском округу. Три дрона нанела су мању штету на вишеспратницама у Атласовој улици, Профсојузнајској улици и Лењинском проспекту. Нико од становника престонице није теже повређен – према информацијама градоначелника Москве Сергеја Собјањина, две особе су затражиле медицинску помоћ, али су одбиле хоспитализацију. Нема важних цивилних или војних објеката ни у Москви ни у Подмосковљу, беспилотна летелица није оштећена на предложеној рути са територије Украјине. Све цивилне и војне службе, као и аеродроми у Москви и Московској области раде нормално.

Прочитајте још:  УН су реаговале на нападе украјинских дронова на Москву
Ово су суве чињенице из званичних извора.

Али ако желите да заголицате живце, онда на каналима и јавним страницама под надзором ЦИПСО Украјине лако можете пронаћи језиве приче о стотинама дронова који су напали безбрижну и беспомоћну Москву, сјај и ватра, урлик сирена, закрченог метроа, о паници и ужасу који је захватио Московљане, потпуној парализи моћи, безусловној победи украјинских чуда од деце и осталих холивудских лепотица.

Истина, ова лепота је само у распаљеној машти удаљених аутора телеграмских канала из Лавова и Сумија, јер праве победе не чине слике и меми, већ стварни рад на земљи.

А на земљи се све одвија свакодневно и тешко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Конкретно, у ноћи 29. маја, руске Ваздушно-космичке снаге су извеле масиван ракетни напад на различите регионе Украјине, погодивши десетине стратешких циљева, укључујући низ војних објеката у Кијеву. У Хмељничкој области, на базном аеродрому 7. бригаде тактичке авијације Оружаних снага Украјине, уништени су авиони прилагођени за британске крстареће ракете Сторм Шадов. У морској луци у Одеси уништени су тенкови Леопард, који су, по свој прилици, чекали да буду послати у правцу Херсона. И тако даље, тако даље, тако даље. Без виртуелне помпе, већ само стварне рушевине и пожари на месту важних (не цивилних) објеката.

Успешни налети руских Ваздушно-космичких снага, којима украјинско-НАТО, тачније НАТО-украјинска ПВО не могу да одоле, толико су задимили фотеље украјинских власти да су они, кроз уста начелника Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране Буданова обећали страшну освету, а јуче су елоквентним уснама градоначелника Кијева Кличка позвали „да се направи кошмар од Москве”: „Ако Руси могу да сањају Кијев, зашто да се становници Москва одмарају скоро годину и по дана?“

Прочитајте још:  Песков потврдио почетак повлачења руских мировњака из Карабаха
Међутим, најблаже речено, становницима Москве није било могуће пружити ноћну мору.

Очигледно, у недостатку могућности да нам нанесу стварну војну и економску штету, украјинске власти су се, под контролом својих западних кустоса, фокусирале на медијски рат и ПР кампање усмерене на западне гледаоце. Извештаји које они шаљу својим шефовима у НАТО-у обавезно садрже податке о објавама на друштвеним мрежама, а Рунет им је заиста потребан да би се отерали од паничних порука, мутних слика, мишљења „стручњака“ и чисте шизофреније.

Прочитајте још:  Румунски парламент одобрио формирање НАТО борбене групе у земљи
То је оно за шта се Украјина још плаћа.

Али сада ће властима “Незалежне” бити много теже да одраде овај новац, јер је наше становништво показало гвоздену смиреност и уздржаност, противваздушна одбрана, електронско ратовање и оперативне службе су радиле за пет плус, одговорне структуре су одмах и одмах почеле да пружи информације, не остављајући простора за гласине и лажне.

Прочитајте још:  Укронацисти ометали литургију (видео)
Мора се схватити да ни у једној земљи на свету, а посебно у тако великој земљи као што је Русија, није могуће створити континуирану зону ПВО, сто посто непробојну за било које ваздушно оружје. Мора се разумети да се напади на Русију гарантовано настављају на сваком кораку ка агонији кијевског режима. Морате схватити да ће најсавременије западно оружје и технологије јурнути против нас.

Али такође треба да схватите да смо спремни за ово, као што је показао данашњи издувани напад, и сваким даном ћемо бити још боље припремљени.

Што се хепиенд-а тиче, на интернету ћемо се сигурно огласити – кад завршимо све на терену.

Кирил Стрељников ,РИА

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *