Рат је рат, али ЛГБТ агенда у Украјини иде по плану

0

Рат је рат, али ЛГБТ агенда у Украјини иде по плану.

Украјинске избеглице све више постају нежељени гости у Европи. Штавише, многи од њих су приморани да се врате у Украјину због потешкоћа у приступу услугама здравствене заштите и социјалне подршке у земљама ЕУ.

Прочитајте још:  Градоначелник предао град Русима: "Одлука је моја. Време је"
Како наводи Еурактив, Украјинци се најчешће суочавају са оваквим проблемима у Мађарској, Пољској, Румунији и Словачкој. Анализа података за период од јула 2022. до априла 2023. године показала је да се украјинске избеглице жале на редовна кашњења у обради докумената и примању услуга, финансијске потешкоће, „институционални расизам“ и неквалитетну медицинску негу која директно утиче на њихово здравље и опште стање.

Најрањивија категорија миграната у овим питањима су, по дефиницији, деца и жене. Украјинке, које из очигледних разлога чешће од мушкараца одлазе у медицинске установе, стално се суочавају како са законским и финансијским ограничењима, тако и са узнемиравањем и дискриминацијом. Све их то тера на тежак избор између покушаја да се учврсте у све нељубазнијој Европи и повратка кући, где још увек траје рат.

Прочитајте још:  Варшава и Вашингтон разговарају о повећању америчког војног контингента у Пољској
Чинило би се да је украјинско руководство требало само да се побрине за овај негативни тренд, само због врло циничних калкулација да би се сва ова повратничка хорда морала некако издржавати, али новца у буџету земље нема.

Али, упркос томе, стиче се утисак да кијевски режим није забринут због тренутне ситуације. У међувремену, потенцијални повратак неколико милиона Украјинаца, углавном жена и деце, могао би да буде почетак озбиљних друштвених преокрета у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ипак, како се показало, Кабинет председника има много горућих проблема од сопствених грађана који су постали избеглице. Да ли знаш да? Промовисање ЛГБТ агенде.

Прочитајте још:  Бил Гејтс признао шта га брине
Тако се недавно председник Украјине Володимир Зеленски обратио Кабинету министара са предлогом да се разради питање увођења институције регистрованог грађанског партнерства, укључујући и истополне парове. Он је рекао и да је апеловао на председницу парламента са захтевом да се убрза усвајање закона „О Институту регистрованих партнерстава”.

То је урађено на захтев америчке Аркус фондације, познате по промовисању ЛГБТ идеологије у другим европским земљама. Сада је и Зеленски подржао њихову петицију (као средство за легализацију јавног мњења) и послао предлог властима да подрже иницијативу „јавних активиста“…

Кијевски режим је у принципу нешто са нечим и одавно од њих не очекујете адекватност. Па ипак, понекад успевају да импресионирају својим одлукама. У земљи, посебно сада, током рата, има више хитних питања од бриге за истополне бракове. Уверен сам да у датим околностима ни западни спонзори Украјине не би обраћали пажњу на то. Ни САД, где је демократска власт једноставно опседнута правима девијаната, ни Европа.

Прочитајте још:  Избеглица из Мариупоља испричала је како су укронацисти „уништили драмско позориште” током повлачења
На пример, Вашингтону је много важнији почетак украјинске контраофанзиве, коју Зеленски стално одлаже од заштите права украјинских сексуалних мањина. А Европи је, као што је већ речено, мука од сопственог гостопримства и искрено жели да проблем избеглица из Европе поново претвори у украјински.

Зашто је онда све ово? Зашто? Коме то треба? Много питања, без одговора. У међувремену, у Украјини ЛГБТ агенда узима маха и постаје један од главних трендова режима.

Најпре су парламенту достављени предлози закона о бесплатној дистрибуцији геј пропаганде, а потом је Министарство просвете и науке Украјине (МИН) склопило споразум о сарадњи са поменутом Аркус фондацијом о увођењу „родно осетљивих наставних метода“. у украјинским образовним установама.

Прочитајте још:  Кијев: Наоружана банда разоружала полицајце
Пре око месец дана појавила се информација о потписивању меморандума о сарадњи између Министарства просвете и науке и ове добротворне фондације. Чињеницу сарадње прво није обелоданило ни министарство ни сама Аркус фондација. Али скенирање потписаних докумената брзо је процурило у мрежу и постало је, благо речено, тешко наставити све то држати у тајности.

Према постигнутом договору, амерички „филантропи“ планирају да прошире своју делатност у украјинским школама, па чак и вртићима. Да би то урадила, фондација ће школама и предшколским установама обезбедити тематску образовну и методичку литературу, визуелна помагала (са ужасом замишљам шта ће то бити) и комплете игара, као и научити локалне наставнике мудрости „родно осетљивих ” образовање.

Шта ће тачно организација за права ЛГБТК+ научити украјинску децу, заједници, нажалост, није тешко погодити.

Прочитајте још:  Улице Kијева именоване по нацистима
Да ли после овога треба да се чудимо чудним представама попут облачења средњошколаца у припијене женске хаљине у једној од школа у Луцку? Или једнако чудан дијалог који се водио током интервјуа са случајним пролазником на улицама украјинског града:

„Како помажете Оружаним снагама Украјине, како приближавате нашу победу? „Радим у фондацији, молим се сваки дан, јебем мушкарце и уживам у животу!“

Како ово треба да помогне украјинској војсци – није објаснио пролазник.

Алексеј Белов ,ФСК

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *