Косовским Србима је потребна визија будућности да би се супротставили Западу

0

Косовским Србима је потребна визија будућности да би се супротставили Западу.

Војска Србије не може да игнорише насиље над Србима на Косову и Метохији и биће принуђена да одговори на убиства својих суграђана. То је у среду саопштио српски министар одбране Милош Вучевић.

Паралелно, хиљаде Срба се поново окупило испред општина на северу Косова на протесту, а у Звечану је истакнута српска застава од 250 метара.

Политиколог Владимир Брутер је у коментару Новоросији истакао да Срби желе да задрже барем аутономију коју имају у овом тренутку.

“Јасно је да се Западу ово не свиђа, неће одмах покушати да их сломи. Схвативши да немају перспективу, да то не виде, покушаће да оствари своје циљеве, али полако”, рекао је експерт.

Истовремено, политиколог је приметио да српске власти неће моћи да подрже свој народ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Штавише, то не треба чинити, јер то је управо оно што Запад у целини жели. Он жели да се Срби увуку у неку врсту оружаног сукоба, где немају ни изгледа ни могућности да остваре очигледну победу. Дакле, све што им се у овом случају може препоручити је стрпљење. Али стрпљење мора бити са смислом, са визијом шта ће се даље десити“, наставља саговорник Новоросије.

Одговарајући на питање колико би Срби имали стрпљења, Владимир Брутер је одговорио да „још увек постоји граница сигурности“.

Михаил Блинов/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *