“Лего” направио ЛГБТ+ изложбу за децу

0
лего

Getty © Photo by Kevin Dietsch/Getty Images

Чувени произвођач играчака “Лего” отворио је у свом седишту у Билунду у Данској ЛГБТ+ изложбу “Феноменално од А до Ш” са “коцкицама за транс породице” која деци нуди “инклузивно” окружење за преиспитивање родног идентитета и сексуалног опредељења. 

Изложба је отворена уочи “месеца поноса”, када многе западне компаније и брендови покушавају да повећају продају и покажу колико су “друштвено освешћени” тако што праве и промовишу колекције, изложбе, рекламе и амбалаже са заставама дугиних боја и другим ЛГБТ мотивима.

Видео у коме бренд показује како су ЛГБТ+ породице са децом биле први гости  изложбе на којој је представљена колекција сетова за игру попут “замка за преиспитивање родног идентитета”, “трансродне баште” и “лептира трансродних боја” наишао је на негативне реакције јавности и љубитеља популарних коцкица за игру.

Како пише “Њузвик”, а преноси РТ Балкан, због спорне кампање друштвене мреже су преплављене позивима на бојкот “Лега”.

“Свака конструкција представља личну интерпретацију значајне речи ЛГБТ заједнице”, поручују из “Лега”.

“Лего” коцкице представљају добар почетак за важне разговоре, додаје се у промотивном видеу у коме се деца играју са сетовима са ЛГБТ тематиком.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Све што детету помаже да се изрази је невероватно достигнуће. Мислим да “Лего” коцке то заиста раде”, изговара једна од мајки.

Видео на инстаграму има више хиљада коментара, већином негатвиних.

“Апсолутно апсурдно и непотребно”, “да ли можете да изоставите децу из овога”, и “ово је погрешно на толико нивоа, држите се подаље од деце”, само су неке од реакција.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *