Медведев: Било који британски званичник може се сматрати легитимним војним циљем

0
медведев, путина

Дмитриј Медведев (Фото: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA)

Сваки званичник Велике Британије може се сматрати легитимном метом, јер је та земља де факто у рату са Русијом, изјавио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев, коментаришући речи британског министра спољних послова Џејмса Клеверлија да Украјина има право да “користи силу и ван својих граница”.

“Глупи званичници Велике Британије, нашег вечитог непријатеља, треба да запамте да се у оквиру општеприхваћеног међународног права који регулише модерно ратовање, укључујући Хашку и Женевску конвенцију са њиховим додатним протоколима, њихова држава такође може квалификовати као учесник у рату”, написао је Медведев на Твитеру.

Према његовим речима, Лондон заправо води “необјављени рат против Москве”, што значи да се свака британска личност може сматрати легитимном војном метом.

“Велика Британија данас наступа као савезник Украјине, пружајући јој војну помоћ у виду опреме и специјалиста, односно де факто води необјављени рат против Русије. У овом случају, било који њен званичник, и војни и цивилни, доприносећи рату, може се сматрати легитимним руским војним циљем”, навео је.

Подсетимо, претходно је министар спољних послова Велике Британије Џејмс Клеверли прокоментарисао напад дроновима на Москву, рекавши да “Украјина има право да се брани” и да у том циљу “користи силу и ван својих граница”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Они имају законско право да то раде унутар својих граница, али такође имају право да примене силу ван својих граница” како би створили проблеме за Русију да своје снаге усмери на украјинску територију”, рекао је британски министар за “Скај њуз”, преноси украјински Телеграм канал портала “Страна.уа”.

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Положај ракете у Краматорску показује да је испаљена из подручја под контролом Украјине

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *