Шиптари у Црној Гори поново о Великој Албанији

0
Албанци, пљевљима, ДПС-а

Албанци

Шиптари у Црној Гори поново о Великој Албанији.

Високи функционери коалиције „Албанска алијанса“ су у минула два дана својим скандалозним изјавама промовисали идеју Велике Албаније.

Најприје је носилац листе “Албанска Алијанса“ Генци Ниманбегу након састанка са предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем указивао на „ужасан“ положај својих сународника.

Прочитајте још:  “Почело је”: Абазовић се огласио после састанка са Ескобаром
Он је то илустровао наводећи примјер Улциња. Према Ниманбегуу осиромашење Улциња је започело оног дана када је тај град ушао у састав Црне Горе 1880. године.

– На овом састанку сам Предсједнику и присутнима предочио горке истине о статусу Албанаца у Црној Гори: Да је Улцињ, када је ушао у састав Црне Горе, био најбогатији град, док је данас један од најсиромашнијих; Да је Улцињ једини град без марине и поморске луке; Од Улциња се годишње у буџет Црне Горе уплаћује најмање 22 милиона еура ПДВ-а а врло мало инвестиција се враћа – навео је тада Ниманбегу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Челник Форце, попут реиса Исламске заједнице, очито жали за временом када је Улцињ био под вишевјековном укупацијом Османског царства, тј. што се тај град вратио под управом Црне Горе.

Умјесто да се запита зашто није искористио прилику (када је већ годинама био дио бившег ДПС-овог режима) за унапређења услова живота у родном граду, Ниманбегу ламентира над периодом када је Улцињ био „задња рупа на свиралу“ већ опадајућег османског царства.

Ниманбегу није пропустио прилику да за недаће својих сународника оптужи и

Прочитајте још:  Грујичић о стању повређених: Деца из школе "Владислав Рибникар" морају да наставе са животом
 која, како тврди, атакује на албанско културно наслеђе у Улцињу. А како се уништава нечије културно наслеђе, Ниманбегу не мора да гледа даље од свијетлих примјера из недавне историје сопственог народа на подручју Косова и Метохије. Добро би било када би Ниманбегу могао навести један примјер уништавања албанске културне од стране СПЦ-а, у Црној Гори и шире, док су се његови сународници својски трудили да униште на стотине православних светиња и гробова широм Косова и Метохије. Са сценама дивљачког ломљења и бацања крстова са сводова цркви упознат је читав цивилизован свијет којем Ниманбегу тежи да упути Црну Гору својим политичким ђеловањем.

Још један функционер „Албанске алијансе“ био је у центру пажње из погрешних разлога. Наиме, синоћ је у склопу дебате на Јавном сервису Марко Горвокај, испред коалиције коју чине Форца, ДП, ДСЦГ и Покрет за Тузи, цртао границе Велике Албанија, тврдећи да је тзв. Косово дио Албаније.

Истина, он је у двије реченице демонстрирао приличну дезорјентисаност. Најприје је рекао да је тзв. Косово независно, а који секунд касније да је дио друге државе -Албаније.

Наравно, ове двије изјаве нису завриједиле пажњу медија и политичара који се позивају позивају вјечност Црне Горе, поштовање међународног и добросусједске односе. Исти, више пажње посвећују навијачком скандирању него ли овим скандалозним изјава албанских политичара који буде духове прошлости.

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *