Вучић о састанку са Зеленским: Подржали смо територијални интегритет Србије и Украјине

0

Вучић о састанку са Зеленским: Подржали смо територијални интегритет Србије и Украјине.

Прочитајте још:  Захарова подсећа Прајса: Подржавате територијални интегритет БиХ, а рушите Србије
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се на Самиту Европске политичке заједнице у Кишињеву први пут сусрео са украјинским председником Володимиром Зеленским и да су разговарали о територијалном интегритету Украјине и Србије.

„То је био веома кратак састанак. Рекли смо један другом да подржавамо територијални поредак наших земаља и не бих могао да кажем ништа више од тога”, рекао је Вучић у изјави новинарима.

На питање новинара да ли очекује веће притиске поводом КиМ на Србију, Вучић је одговорио да то није питање притисака већ решења.

„У нашој земљи су неки већ скочили због тог сусрета. Срео сам се са човеком који не признаје независност Косова. Шта хоћете од мене сви у Србији, а шта хоће сви други. Не можете да водите своју самосталну политику зато што сви имају идеје како би Србија требало да се понаша и сви би да се понаша екстремистички, а не у складу са својим интересима”, рекао је Вучић, јавља Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да ће, ако треба, остати једини који ће да брани интересе Србије пред странцима и рећи ћу им шта нећемо урадити, а у земљи шта је нормално да урадимо.

„Да ми кажете да не смем да пружим руку човеку који не признаје независност Косова, зато што вам се више свиђа нека друга земља, у томе да учествујем нећу”, поручио је Вучић.

Прочитајте још:  Украјински окупатори малтретирају возаче (видео)
Одговорио је да не зна када ће се срести са Албином Куртијем, али да очекује да види пољског председника Матеуша Моравјецког у Београду.

„Очекујем Рутеа, Бетела и Де Кроа у Београду, комплетну тројку Бенелукса у року од месец дана у Београду. Очекујем много гостију од индијског председника, словеначке председнице. Сваки дан у наредних месец дана имаћемо много посета Београда. Поново треба да разговарам са шпанским премијером, црногорским председником, очекујем нови састанак Отвореног Балкана”, рекао је Вучић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *