Куртијев градоначелник се противи новим изборима у Зубином Потоку

0
сирене зубин поток

сирене зубин поток

Куртијев градоначелник се противи новим изборима у Зубином Потоку.

Албански председник општине Зубин Поток Измир Зећири успротивио се одржавању нових избора у северним општинама на Косову и Метохији, рекавши да нема разлога за понављањем и да би нови избори могли да изазову још напетију атмосферу.
„Не размишљам у том правцу. Желим ширу анализу, да се види има ли потребе да се иде на изборе. Не видим разлоге зашто треба ући у изборе, који могу додатно да закомпликују ситуацију“, истакао је Зећири за „Кљан Косова“.
Он је рекао да ће се консултовати са странком Демократска партија Косова (ДПК), чији је члан.
„Наравно да ћу се консултовати са странком, али и бирачима, да видим разлог зашто бих се повукао са позиције. Нисам ушао да се повучем, већ да анализирам околности“, рекао је Зећири.
Прочитајте још:  Значење шпанских избора и улога Вокса
Председник ДПК Мемљи Краснићи
 такође се противи одржавању избора на северу.
Краснићи је навео да је поручио премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију да чак и ако северне општине изађу на ванредне изборе, избори не могу бити одржани у Звечану и Зубином Потоку, наводи „Репортери“.
Француска и Немачка позвале су у четвртак Београд и Приштину да што пре организују нове изборе у општинама на северу КиМ у којима је дошло до тензија, рекао је француски председник Емануел Макрон, након разговора који су он, немачки канцелар Олаф Шолц, и шеф европске диломатије Жозеп Борељ одржали са председником Србије Александром Вучићем и председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, на маргинама састанка Европске политичке заједнице у Молдавији.
Борељ је на Твитеру саопштио да су на састанку изнета три захтева – одржавање нових избора на северу КиМ, обезбеђивање учешћа Срба на њима и започињање рада на успостављању Заједнице српских општина.
Курти је након тога условио одржавање нових избора у општинама на северу КиМ окончањем, како је навео „насилних протеста испред општина на северу“ и пуном применом Бриселског споразума.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=_XMuHpAEeho

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *