Нова претња са КиМ или неслана шала: Да ли се УЧК враћа? (ВИДЕО)

0

УЧК (Фото: Getty images/ Kael Alford/ stringer)

Нова претња са КиМ или неслана шала: Да ли се УЧК враћа?

Видео снимак који се дели на друштвеним мрежама узнемирио је Србе.

Терористичка УЧК, која је своју “биографију” исписала убијањем и мучењем Срба можда се “на мала” врата поново враћа на територију јужне српске покрајине.

На васкрснуће старе претње Србима указује и најновији снимак који се дели на друштвеним мрежама, а на коме је главни актер извесни Вјесад Меку, Албанац из Приштине.

Није познато ни када ни где је спорни снимак настао, али, с обзиром на околности и жестоко повећане тензије у јужној српској покрајини, не може се олако занемарити његово појављивање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Снимак приказује Мекуа, који снима себе у униформи док се око њега налази велики број такође униформисаних мушкараца, наоружаних дугим цевима који воде са собом коње натоварене пакетима умотаним у црни најлон.

“По занимању је вашарски музичар, а у слободно време терориста”, само је један од коментара забринутих Срба који објављују снимак Мекуа, који је, судећи по његовом Инстаграм налогу, певач кога ангажују и по свадбеним весељима.

Неки су забринути да овај видео клип показује како се УЧК поново окупља и наоружава, а додатни страх изазивају и хештегови под којима је на ТикТоку Меку објавио овај снимак – “Митровица”, “унија (заставе) Албаније и Косова” и “Албанци”.

Иако има корисника интернета који верују да је реч о “безазленом” снимању неког спота или филма, јасно је да је много више оних којима униформисани мушкарци са обележјима терористичке УЧК  изгледају узнемиравајуће и претеће и најављују да се Србима опет спрема нека невоља.

Да УЧК ипак није сахрањена оног тренутка када су њени лидери униформе заменили оделима политичара, указују и последње вести које стижу са Косова и Метохије.

У тренуцима када ври атмосфера у јужној српској покрајини, Меку није једини који оживљава страхове Срба због ове терористичке организације. Јуче је у Јужној Митровици на скупу двестотинак Албанаца названом “Марш на север” такође примећено неколико застава УЧК и “велике Албаније”.

Прочитајте још:  Отпор Куртијевом ултиматуму: Запослени провели ноћ у згради институција Србије у Бошњачкој махали

И пре неколико дана у селу Угљаре осванули су натписи такозване Ослободилачке војске Косова.

У случају Мекуовог видеа, претња је још већа, јер обележја терористичке групе носе наоружани мушкарци.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *