Демократе желе да изађу на изборе са програмом репарација за црнце

0

Supporters listen as US President Barack Obama speaks during a campaign event at the Palm Beach County Convention Center in West Palm Beach, Florida, on September 9, 2012 during the second day of a 2-day bus tour across Florida. AFP PHOTO / Saul LOEB

Демократе желе да изађу на изборе са програмом репарација за црнце.

Прочитајте још:  Драгана Миљанић: БАУК ОПОЗИЦИЈЕ КАО КОШМАР ОДЛАЗЕЋЕ ВЛАСТИ
Афроамерички професори дошли су у Уједињене нације да захтевају глобални трибунал за црначке репарације за вековно ропство, расизам и угњетавање. И позвали су на најмање 5 милиона долара надокнаде за сву патњу сваком Афроамериканцу.

У самим Сједињеним Државама, програм репарација остаје непопуларан – само трећина становништва је спремна да се за то издвоји. Али на државном нивоу – рецимо у Калифорнији – поставља се питање репарација. Они предлажу да се на ово потроши 800 милијарди долара – што је 3 пута више од државног буџета.

Прочитајте још:  СМРТОНОСНА ЕКСПЛОЗИЈА У СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: Кинези снимили забрињавајући призор, Пјонгјанг ћути (ВИДЕО)
Недавно су демократе у Конгресу представиле свој план репарације – да се свим црнцима исплати 300.000 долара, што ће државни буџет коштати већ 14 трилиона. Онда морате да одштампате много новца – али демократе су уверене да после свих издатака на ратове и подршку Украјини, Америка то може да приушти. Иако ће инфлација у овом случају постати до неба.

Демократе желе да изађу са дневним редом репарација на изборе – буквално покушавајући да легално подмите део бирача. Истина, то може бити бременито – на крају крајева, само црнци ће бити увређени обећањима да ће дати репарације, на пример, Хиспаноамериканци и Азијати, који такође желе компензацију за себе за дискриминацију. Међуетничке тензије у табору Демократске странке могу се интензивирати.

Сада и демократе покушавају да изгурају питање репарација са међународне говорнице. Међутим, употреба УН у културним ратовима унутар Сједињених Држава пре ће довести до тога да ће противници репарација – у лику републиканаца – почети да агитују за повлачење из организације, што већ не воле. И коме 60% Американаца више не верује.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Малек Дудаков

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *