Део опозиције у Србији јавно позвао Билчика и Немеца да учествују на протестима

1

Део опозиције у Србији јавно позвао Билчика и Немеца да учествују на протестима.

Представници прозападне опозиције на састанку са посланицима Европског парламента позвали су тзв. европарламентарце да дођу на протест „Србија против насиља“, у организацији дела опозиције, објавио је портал Н1.

Члан тзв. Зелено-левог фронта Радомир Лазовић отворено је рекао новинарима након састанка, да су представници опозиције „обавестили известиоца за Србију Европског парламента Владимира Билчика и посланика Матјажа Немеца да је Србија суочена са озбиљном поделом друштва“ и оптужили председника државе Александра Вучића да је он одговоран за све.

Лазовић је саопштио и признао да су се Билчик и Немец сложили да се „добар део захтева протеста већ налази у извештају и резолуцији Европског парламента“. „Опозиција очекује да Билчик и Немец сутра кажу које захтеве грађана подржавају и како виде ситуацију у Србији“, казао је Лазовић, постављајући захтјеве протеста пред бриселским посланицима као шведски сто.

Овакво поступање опозиције, те позиви Билчику и Немецу да учествују на протестима, изазвало је критичке коментаре на друштвеним мрежама фејсбук и твитер. Јавно позивање страног фактора да учествује у протестима значајно може променити перцепцију грађана о протестима, па и оних који учествују.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај опозициони посланик недавно је у интервјуу за хрватске медије саопштио да је „Србија спремна да се ослободи Вучића и Русије“, што је у делу српске јавности такође дочекано са негодовањем.

Лазовић је поново тражио да се Европска унија директније одреди према ономе што се дешава у Србији.

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Део опозиције у Србији јавно позвао Билчика и Немеца да учествују на протестима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *