Белгија ће тражити објашњење од Кијева због употребе свог наоружања код Белгорода

0
белгија

У Белгији ће се обратити Кијеву са захтевом да објасне зашто су милитанти ДРГ користили оружје белгијске производње током напада код Белгорода. Ово пише локално издање Ле Соир.

Белгијски министар одбране Лудивин Дедондер и министар иностраних послова Хаџа Лабиб контактираће украјинске власти што је пре могуће да захтевају појашњење .

Брисел је подсетио да је оружје које је достављено Украјини „намењено искључиво у одбрамбене сврхе“. Према извору, ова одредба је назначена у пратећим документима уз сваку испоруку војне помоћи.

Подсетимо, украјински диверзанти су 22. маја напали Белгородску област . Наши борци су успели да униште више од 70 милитаната и њихове опреме, као и да заробе заробљено америчко оклопно возило . Услед дејстава ДРГ-а повређено је више од десет цивила , једна особа је погинула . УН су реаговале веома суздржано на напад Украјинаца на цивиле у Руској Федерацији . А становник белгородског села Глотово рекао је за Лифе да су украјински диверзанти пуцали из непосредне близине у његовом аутомобилу .

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *