Продужен мандат мисији Еулекс на Косову и Метохији

1
еулекс кфор еулекса

(Фото: Танјуг)

Продужен мандат мисији Еулекс на Косову и Метохији.

Одбор за политичка и безбедносна питања Савета Европске уније донео је одлуку о продужењу мандата Мисије ЕУ за владавину права на Косову (Еулекса) до 14. јуна 2025. године.

Прочитајте још:  На шиптарском протесту више полиције него демонстраната
У одлуци je наведено је да ће финансијски износ намењен за покривање трошкова Еулекса од 15. јуна 2023. до 14. јуна 2025. износити више од 165 милиона евра.

Из овог износа, издвајаће се сума од 58.500.000 евра за покривање трошкова Еулекса на Косову и Метохији, а износ од 106.810.000 евра биће намењен за подршку активним судским поступцима који су измештени на територију државе чланице ЕУ, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Руски медији: Вашингтон наоружава Косово против Србије
На одбору је такође усаглашено да, “поред наставка имплементације својих задатака, Еулекс треба да помогне приштинским органима за спровођење закона у развоју својих капацитета за размену информација са регионалним и међународним колегама у области правне помоћи и сарадње у борби против криминалних активности”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Одлуку одбора за политичка и безбедносна питања Савета Европе сада би требало да формализују својим потписима председница тзв. Косова Вјоса Османи и високи комесар ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

НСПМ/РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *