“Изађи мала“: Студенти са севера КиМ имају поруку за тзв. Куртијеве градоначелнике

0

“Изађи мала“: Студенти са севера КиМ имају поруку за тзв. Куртијеве градоначелнике.

Студенти Приштинског универзитета са седиштем у Косовској Митровици данас су се испред општине Звечан и кордона Кфора појавили са мајицама на којима пише “Изађи мала”.

На овај начин они су послали поруку и позив лажним градоначелницима и специјалцима Куртијеве Косовске полиције који већ 11 дана противправно и насилно блокирају општину, да напусте ову институцију.

Прочитајте још:  Пирот: Пустили осумњиченог за педофилију на слободу, јер му је ћерка у избору за судијску функцију
У то име, окупаторима су отпевали и незваничну химну протеста “Изађи мала” која се орила испред кордона Кфора и општине Звечан.

У име студената, окупљенима се обратила Маргарета Смиљанић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ситуација којој сведочимо свакога дана изискује наше уједињење, одговорност али и подршку која је потребна нашим суграђанима у Косовској Митровици и на северу КиМ. Мислим да ови млади људи који су око нас показују једну добру лекцију свима нама а то је како је како је борити се за свој опстанак али и останак свог народа. Свима нама је потребна кућа у којој живимо али само породица уз подршку ствара дом. Ја хоћу данас да вам кажем да су студенти ту и да вам пружају подршку да ваш дом одбраните, да останете у својим кућама и да смо увек ту за вас!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *