Србија и САД ће ојачати сарадњу у области сајбер одбране

0

Србија и САД ће ојачати сарадњу у области сајбер одбране.

Прочитајте још:  Да ли ће ико чути вапај Срба са Косова и Метохије: И данас протести широм Севера
Србија и САД ће развијати сарадњу у области образовања и обуке млађих официра за сајбер одбрану. Ово је саопштено у Министарству одбране Републике.

„Донет је закључак о потреби наставка заједничких активности [Србије и САД] и тражења нових модалитета сарадње који дају конкретне и јасно видљиве резултате, пре свега у области обуке, развоја подофицира и сајбер одбране“, наводи се у поруци. Ова изјава је дата после посете шефа Бироа Националне гарде САД генерала Данијела Хокансона Србији.

Поред тога, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић истакао је да републичка војска „стреми да буде одговоран и поверљив партнер, да је посвећена наставку сарадње у свим областима од заједничког интереса. “

Прочитајте још:  Украјинска власт спрема нове монтиране снимке са периферије Кијева
У оквиру посете Војске САД одржан је и састанак председника Србије Александра Вучића и генерала Хокансона. Председник је истакао да је република, „уз задржавање војне неутралности, спремна да унапреди партнерску сарадњу са америчком војском”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министар одбране Србије Милош Вучевић најавио је 5. априла заједничку вежбу са САД и другим партнерским земљама „Платинасти вук“. Вучевић је напоменуо да су „ово највећи војни маневри на територији Србије и у томе нема никакве тајне”. Саме вежбе биће одржане од 16. до 30. јуна.

Сутрадан је портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао да је Москва свесна притиска на Београд и додао да ће Кремљ пажљиво пратити вежбу.

Маневри „Платинасти вук“ одржавају се у близини града Бујановца (Србија) од 2014. У њима су раније учествовале војне војске Велике Британије, Француске, Бугарске, Грчке, Мађарске итд.

Васељенска/Ведомости

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *