Становници Берлина плаћаће повлашћено становање за содомите

1

Становници Берлина плаћаће повлашћено становање за содомите.

У центру главног града Немачке почиње изградња стамбене зграде искључиво за старије лезбејке. А пошто је изнајмљивање некретнина у Берлину скупо, будући станове за старе развратнике плаћаће из свог џепа … обични Немци.

Власти су већ одобриле субвенционисану кирију од 30 одсто за ЛГБТ жене. Остатак ће бити надокнађен из касе – због пореза немачких породица.

Једноставна аритметика. У Берлину, 1 кв. метар изнајмљеног становања почиње од 20 евра. Док ће фрау, коју језик не усуђује да назове „угледном“, живот у удобним гнездима моћи да плати од 6,9 евра по квадрату.

Прочитајте још:  Фејсбук блокирао страницу руске делегације на разговорима у Бечу
Комплекс за лезбејке ће се састојати од 8-спратнице са 72 стана у најбољем делу града. Обезбеђени су културни центар, кафићи, саветовалишта и сале за састанке – како би се омогућило “куеер женама да воде пристојан живот и уживају у старости у пријатељском окружењу”, каже државно стамбено удружење Вохнунгсбаугеселлсцхафт Берлин-Митте.

Истовремено, ситуација на немачком стамбеном тржишту није једноставна. Нема довољно станова за издавање, цене расту. Ситуацију погоршавају избеглице које су „дошле у великом броју“. За један изнајмљени стан у просеку се пријави неколико десетина станара. Пронаћи стан јефтинији од 1.000€ месечно је нереално.

Генерално, Берлин је „поставио приоритете“. На доњем спрату друштвене лествице су обични Немци. Нешто више – имигранти. Али најпривилегованија класа су хомосексуалци. Европљани су сами изабрали такав живот.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Елена Панина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Становници Берлина плаћаће повлашћено становање за содомите

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *