Бајден ће морати да седи са Трампом у истој ћелији

0

Бајден и Трамп

Бајден ће морати да седи са Трампом у истој ћелији.

Прочитајте још:  Рогозин поручио Србији: Ако се одрекнете својих идеја и историје престаћете да будете Срби
Шеф ФБИ Кристофер Реј се опирао, али је ипак био приморан да преда америчком Конгресу документ који наводно доказује да је Џо Бајден примио мито од 5 милиона долара. Дан касније подигнуте су оптужбе, али не против Бајдена, већ против Доналда Трампа, који је у свом тоалету држао тајна документа. Хоће ли сада обоје у затвор?

Чињеница да ФБИ истражује могуће мито против Џоа Бајдена је званична информација. Али званична није из ФБИ, већ од председника Надзорног одбора Представничког дома Џејмса Комера, једног од најутицајнијих људи у Конгресу по својој функцији.

За већину буџетских послова задужен је Представнички дом, а шеф надзорног одбора је нешто попут ревизора са искључивим овлашћењима. Ако постоји сумња да је амерички федерални званичник непоштен, пишите Комеру.

А онда су му писали – не било ко, већ неки агент ФБИ који је дуго сарађивао са Бироом и за ово добијао „шестоцифрене износе“. Према његовим речима, Бајден је, као потпредседник, на неки начин умешан у мито од 5 милиона долара од странца заинтересованог за услуге лобирања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истрага укључује документ под бројем ФД-1023, који наводно појашњава улогу Бајдена. Директор Бироа Кристофер Реј потврдио је постојање документа, али је одбио да га преда Конгресу, нудећи Комеру алтернативу: Показаћу ти ако ми дођеш сам, али без копирања и предаје. Цомер није био задовољан овом алтернативом – и започео је процедуру, због чега је и сам Кристофер Реј могао да добије оптужбу за непоштовање Конгреса. А онда је шеф ФБИ одустао.

Прочитајте још:  Врховни суд САД одбацио тужбу Тексаса o изборима у четири државе
У четвртак се сазнало да ће мистериозни документ ипак бити достављен Конгресу, али не у целини – уз „замрачење“ због истих разлога тајности. Остаје само да се надамо да ће Конгрес, а онда и сви остали, из тога научити бар нешто значајно. Бар националност странца. На крају крајева, постоји десетак основних опција, међу очигледним су и Украјина и Кина.

Процењује се да је породица Бајден имала пословне интересе у најмање десет држава. Углавном у вези са активном активношћу његовог сина Хунтера Бадена, који је деловао као део групе мајора, који је трговао утицајем његових родитеља. Истовремено, „велики момак“, односно Бајден старији, добио је 10 одсто одштете.

Све је то тачно, према преписци његовог сина, који је због наркоманске расејаности заборавио лаптоп у поправци. Информације од њега доспеле су у руке прво новинарима, а потом и ФБИ, који, према речима републиканаца, сада успорава истрагу.

Дакле, питање да ли је председник САД примао мито као потпредседник није нимало интересантно. Како се каже, грех је сумњати кад си сигуран. Занимљиво је шта су успели да докажу и у ком географском правцу. То је као са Ал Капонеом: сви су знали да је он мафијашки бос, а испоставило се да је подметнут само због неплаћања пореза.

Доналд Трамп стално подсећа на мито Бајдену или из Украјине, где се Хантер безуспешно појавио у случају Бурисма холдинга, или из Кине, за односе са којима је Бајден био одговоран у канцеларији Барака Обаме. Али не замара се ни доказима.

Можда их нема ни у датотеци ФД-1023, или су прилично оскудни у поређењу са онима који се налазе у лаптопу несвршеног сина. Оптуживање председника за корупцију је, по америчким стандардима, необичан догађај, али обичну предизборну борбу и вековно надметање две странке нико није отказао.

Овде морамо разумети да су пре новембарских избора за Конгрес демократе контролисале Представнички дом, па су шефови надзорног одбора били њихови људи. Када су републиканци узели већину, место је припало представнику конзервативне државе Кентаки Комер, након чега је одмах угасио све истраге против Трампа и прешао на породицу Бајден.

И најупечатљивија истрага против Трампа – такозвани Руссиагате или „руски случај“ почела је на потпуно исти начин, са информацијама из „поузданог извора ФБИ“. Касније се испоставило да су целу причу измислили политички технолози Демократске странке.

Прочитајте још:  НАТО ПЛАНИРА ДА КОРИСТИ МЕХАНИЗМЕ МАСОВНЕ КОНТРОЛЕ РАЗУМА
И републиканци имају политичке технологе. И они сами, по свој прилици, живе са идејом освете демократама за прелазак „црвених линија“ у унутрашњополитичкој борби и малтретирање претходног председника кривичним делима, што раније некако није прихваћено, иако је суперкомитет за надзор појавио пре око једног века спајањем 11 других комитета.

Укратко, постоји вероватноћа различита од нуле да имамо посла са лажњаком, а Бајден у овом случају није умешан ни у шта противзаконито, чак и ако нема где да се стави стигма на њега.

Како год било, нове оптужбе на рачун Трампа, које је тужилац изнео дан касније – у петак, личе на контранапад.

Прочитајте још:  Ко је пустио дивљег вепра у посластичарницу
У случају неправилног чувања докумената, 37 тачака, укључујући и оне за које можете добити 20 година затвора. У ствари, Трамп је у својој резиденцији Мар-а-Лаго држао шест врхунских тајни и 31 највећу тајну (са информацијама о нуклеарном оружју и стратешким рањивостима Америке). Агенти ФБИ-а који су извршили први претрес пензионисаног америчког председника у августу прошле године наводно су их нашли чак и у тоалету.

Нико не зна какву игру сада игра директор ФБИ Реј, а они који знају неће рећи. Званично, он не може да игра ниједну игру, али Комер мисли да се шеф бироа поиграва са демократама. У међувремену, Реј је такође републиканац и постављен је за шефа ФБИ-ја под Трампом. Бивша председница се сигурно жали због тога.

Али да се вратимо садашњем председнику. Ако ово није само информациони рат, ако су мито и корупција стварни, чини се крајње сумњивим да ће моћна елита лако предати свог председника да га растргне неки посланик из Кентакија. Осим опције у којој Бајденова администрација губи контролу над Демократском странком, а утицајне снаге унутар ње одлучују да споје председника.

Прочитајте још:  Предвиђање Симпсонових: појавиће се СССР-2 2024, Трамп ће победити и почеће хаос
Сада када се Бајден кандидује за други мандат тако што је надмудрио унутрашње страначке клеветнике, ово је мало вероватан сценарио. Али могуће је ако се сама појави млађа и лепша алтернатива, која се допада бирачима и одговара партијској елити. Барак Обама је у своје време постао такав надобудник.

Посебности актуелног политичког тренутка су такве да странка ни лешином, ни страшилом неће успети да увуче Бајдена у финале избора. А ако се одједном заинати и не жели да уступи место младима, свашта се може десити. До те мере да се невидљиви зупчаници изненада окрећу, ФБИ ће озбиљно схватити Хантера, а иза фасцикле са ФД-1023 ће се изненада појавити неки ФД-1024 са информацијама о прокријумчареној партији манеки-неко из Хонг Конга и Бајденовим потписом на сертификату о пријему. бити пронађен.

Можда ће чак морати да седи у истој ћелији са Трампом, а непријатељу ће од јутра до вечери доказивати да су Џорџ Вашингтон, Томас Џеферсон и други очеви оснивачи Сједињених Држава такође читали тајна документа у својим тоалетима.

Дмитриј Бавирин, Взгљад

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *