Руски медији о протестима у Београду: Демонстрације у Србији прерастају у политичке

0
београду, српске, круга

Протести у Београду (Фото: Весна Веизовић)

„Демонстрације у Србији прерастају у политичке, Вучићу одлази“: Руски медији о шестим протестима против насиља у Београду

Учесници синоћњег шестог протеста “Србија против насиља” тражили су оставке министра унутрашњих послова Братислава Гашиц́а и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, пише руски лист Kрасная Весна позивајући се на писање Данаса.

Протест, којем је присуствовало неколико десетина хиљада људи, одржан је у близини зграде парламента. Протестне акције почеле су у мају након трагедије у школи у центру Београда.

Руски лист Kрасная Весна пише да је опозиција организатор скупова те да траже затварање неких медија, углавном провладиних. Протестима је кружио слоган „Вучиц́у, одлази!“.

Раније је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко упозорио на намере опозиције да изврши „мајдански пуч“ у Србији. Амбасадор САД у Србији Kристофер Хил је касније приметио да САД желе да помогну земљи да се окрене ка Западу, закључује се у извештају овог руског медија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *