Кфор није дозволио Љибурну Алијуу да уђе у зграду општине Лепосавић

0
барикаде 1244

(Фото: Јутјуб)

Кфор није дозволио Љибурну Алијуу да уђе у зграду општине Лепосавић.

Министар инфраструктуре привремених приштинских институција Љибурн Алију заустављен је данас у покушају да посети зграду општине у Лепосавићу, где је планирао да се састане са градоначелником Љуљзимом Хетемијем.

Како преноси Репортери, позивајући се на Т7, командат Кфора није пустио Алијуа да уђе у зграду општине како би избегао могуће напетости са окупљеним демонстрантима.

Прочитајте још:  Нато бомбе су убиле Николу (17), Марију (15) и њихову баку Смиљану (66), остала су само болна сећања: У Грачаници одржан помен страдалима код Подујева
Такозвана специјална јединица косовске полиције покренула је оперативни план за посету Алијуа општини Лепосавић, који је, у начелу, подразумевао камуфлажу министра, али га је Кфор, ипак, вратио.

Војници америчког КФОР-а, који обезбеђују прилаз седишту општине, ноћас су у потпуности уклонили жилет-жицу коју су поставили пре десетак дана, када је албански градоначелник Љуљзим Пеци насилно ушао у зграду, уз помоћ припадника тзв. косовске полиције и њених специјалаца, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Испред седишта те најсеверније општине на Косову и Метохији ипак је остала метална ограда на коју су локални Срби поставили српске заставе.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *