Извештај са фронта: Руска ПВО оборила још један украјински Су-25

1
украјински

Руски ПВО (www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com)

Руске снаге противваздушне одбране обориле су украјински авион Су-25, пет ракета ХИМАРС, антирадарску ракету ХАРМ и осам беспилотних летелица, саопштило је руско Министарство одбране.

“Руски ПВО системи оборили су авион Су-25 украјинског ратног ваздухопловства у близини села Осокоровка, у области Херсон. Током дана оборено је пет пројектила вишецевног ракетног бацача ХИМАРС и антирадарска ракета ХАРМ. У том правцу, ликвидирано је више од 30 украјинских војника, уништен је ПВО систем Оса-АКМ, самоходни топ ‘гвоздика’ и хаубица Мста-Б”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је у правцу Купјанска ликвидирано око 30 украјинских војника, да су уништени самоходни топови “краб”, пољске производње и М109 “паладин” америчке производње, као и хаубица Д-20.

У саопштењу се наводи да је у правцу Доњецка ликвидирано око 310 украјинских војника, да су уништена два тенка, два борбена возила, две хаубице Мста-Б, хаубица Д-30, као и два складишта оружја.

“У последња 24 часа губици Оружаних снага Украјине у запорошком правцу износили су више од 50 војника, 11 тенкова, укључујући три “леопарда”, 16 оклопних возила, британски систем противваздушне одбране ‘стормер’ и М777 артиљеријски систем америчке производње”, навели су у министарству.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, на правцу Красног Лимана ликвидирано је више од 50 украјинских војника, уништена су два тенка и две хаубице Д-30 и једна Д-20.

Рогов: Настављају се тешке борбе у источном делу Запорожја

Настављају се тешке борбе у источном делу Запорошког фронта, саопштио је лидер покрета “Заједно са Русијом” Владимир Рогов.

“Настављају се тешке борбе на споју Запорошке области и ДНР. Немајући успеха у фронталним нападима, непријатељ покушава да опколи наше јединице на ободу Временског”, написао је Рогов на Телеграму.

Прочитајте још:  Бугарска оптужује Србију и Мађарску за подршку Русији

Према његовим речима, током борби руска војска је вратила контролу над насељеним местом Нескучно.

“На почетку велике офанзиве Оружаних снага Украјине, непријатељ је на кратко успео да уђе и у Нескучно, након чега је отуда истеран контранападом. Село се налази у низији и није га лако држати под артиљеријском ватром”, нагласио је Рогов, а преноси РТ Балкан.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Извештај са фронта: Руска ПВО оборила још један украјински Су-25

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *