Како је изгледала служба који је водила вештачка интелигенција у “цркви” у Немачкој?!

1

Четбот с вештачком интелигенцијом (АИ) замолио је вернике у пуној цркви Светог Павла у немачком граду Фирту да устану с клупа и да се помоле. Експеримент у Баварској је успео и изазвао огромно интересовање верника.

ChatGPT, оличен у аватару брадатог човека на великом екрану изнад олтара, држао је службу пред више од 300 људи у петак на експерименталној служби у лутеранској цркви.

„Драги пријатељи, част ми је да стојим овде и да вам проповедам као прва вештачка интелигенција на овогодишњој конвенцији протестаната у Немачкој”, рекао је аватар.

Комплетну службу су водила четири различита аватара на екрану, две младе жене и два младића, наводи АП.

Службу, која је трајала око 40 минута, укључујући проповед, молитве и музику, креирали су ChatGPT и Јонас Цимерлајн, теолог и филозоф са Универзитета у Бечу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Црквена служба вештачке интелигенције била је један од бројних догађаја на конгресу протестаната у баварским градовима Нирнбергу и суседном Фирту, и изазвала је толико велико интересовање да су људи сат времена пре него што је почела, направили дугачак ред испред неоготичке грађевине из 19. века.

Конвенција „Дојчер евангелишер кирхентаг”, одржава се сваке друге године на другом месту у Немачкој и присуствује јој на десетине хиљада верника који се моле, певају и разговарају о својој вери.

Њихове теме су актуелни догађаји у свету и тражење решења за кључна питања која ове године укључују глобално загревање, рат у Украјини али и управо –  вештачку интелигенцију.

Верници су пажљиво слушали како је вештачка интелигенција проповедала o прошлости, фокусирању на изазове садашњости, превазилажењу страха од смрти уз поруку да се „никада не губи поверење у Исуса Христа”.

Прочитајте још:  Ужас у Немачкој: Часне сестре водиле децу свештеницима и моћницима који су их силовали

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како је изгледала служба који је водила вештачка интелигенција у “цркви” у Немачкој?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *