Муслимански екстремиста на протесту опозиције позвао на насиље и предложио субверзивне акције

1
муслимански екстремиста

муслимански екстремиста (фото:Принтскрин)

Муслимански екстремиста на протесту опозиције позвао на насиље и предложио субверзивне акције.

Гост опозиционог протеста Феђа Штукан, бивши ученик муџахедина, снајпериста у Сарајеву, криминалац и хвалисавац, дошао је у Београд и замерио опозиционим лидерима што нису агресивнији према властима јер “страх руши све”.

Део опозиције синоћ је поново организовао политички протест, који је био мање посећен него скуп прошле седмице. Овом покушају покретања обојене револуције, по обичају, присуствовали су и појединци из Хрватске, али је за разлику од прошлог пута опозиција отишла и корак даље, тако да је заједно с остали “гостима” јуче шетао и муслимански екстремиста, злочинац и криминалац, некадашњи наркоман, који је у међувремену постао и глумац – Феђа Штукан.

Прочитајте још:  На данашњи дан почела битка на Кошарама: 25 година најчувеније битке из савремене српске историје
Он је јуче, шетајући српском престоницом, отворено позвао на насиље и рушење уставног поретка Србије.

„Проблем је у сталном понављању протеста и постављања неких услова, шта урадити када се ти услови не испоштују? Онда се губи кредибилитет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И дао је савет окупљенима:

„Ја лично бих неке ствари радио пуно субверзивније. Инсистирао бих на достојанству, али не на свему осталом. Једина ствар која може да покрене њих тамо је страх. Ако они виде да је то увек све тако мирно и лагано, једноставно неће обраћати пажњу. Морају се држати у страху – рекао је Штукан и додао:

„Ако сви виде да је ово увек све мирно и дивно, шта онда!? Кад су Немци дошли овде наоружани, нисмо излазили овде са паролама и били мирни и достојанствени, него су се људи морали организовати мало озбиљније.

Ко је Штукан, осведочени милитариста?

На почетка рата у БиХ 1992. године, је приступио специјалним јединицама Армије БиХ.

Штукан је познат по томе што се хвалио како је учествовао у рату као снајпериста. Он је почетак рата дочекао пунолетан па се одмах пријавио у „Зелене беретке”. Пребацио се потом у Полицију где су радили ’’све познате акције на ратиштима око града: Пољине, Ступ, Азићи, Требевић и да су све обишли у најгорим моментима’’.

„Ту сам био девет месеци, после тога сам отишао у 2. брдску бригаду, јер сам тамо имао највише пријатеља, они су ме послали на обуку за специјалне јединице код муџахедина Абаза, Џевада и Хусеина у Велесићима. То сам завршио за два месеца отприлике, и био у Специјалној јединица 2. брдске бригаде Армије БиХ – причао је Штукан.

Прочитајте још:  Србија се задужује 219 милиона евра код турских банака
Он је у једној од својих прича, признао да је “пуцао да би убијао четнике”.

„Пуцао сам човеку у главу снајпером и промашио га јер је био предалеко, причао је својевремено Феђа Штукан.

Успео је да напусти војску претварајући се да је психички поремећен, отишао је у Немачку и није се вратио у Сарајево док се рат није завршио.[1] Штукан је након рата студирао на сарајевској Академији сценских уметности, а као разлог наводи: „Претпостављам да сам добро одиграо улогу, пошто сам био затворен у менталној болници“, каже он. „Вероватно би било тачно рећи да ми је глума спасила живот”

„Онда сам отишао у наркоманију, а када сам се скинуо са дроге постао сам алкохоличар”, он сам открива причу причу о себи.

Током рата у Босни и Херцеговини, на подручју Сарајева убијено је неколико хиљада Срба, од чега 120 деце. Многи од њих били су жртве снајпериста који су свакодневно пуцали. Колико је српских жртава, непосредно пре убиства на нишану држао управо Штукан, зна само он.

Ни ту није крај биографије овог “борца против насиља” који позива на рушење уставног поретка у земљи која није његова.

Прочитајте још:  Графити с претећим порукама на амбуланти у селу Суви До на КиМ
Штукан је за медије отворено причао да је имао проблема са законом и једном приликом је умало био осуђен због убиства:

„Са екипом сам крао кола, обијао трафике, само због адреналина. Радио сам у билијар клубу, а онда сам био и макро. Имао сам пет проститутки из Украјине – причао је Штукан.

– Дошло је до пуцњаве у клубу и полиција ме је ухватила с туђим пиштољем из којег сам пуцао на неког глупана из Вршца. Требало је да будем осуђен за покушај убиства. Био сам у притвору с двојицом румунских лопова. Стално су превртали по половину жилета у устима. Научили су ме како жилетом да отварам лисице. Кад су ме полицајци повели на суђење, док сам чекао да ме судија позове, ослободио сам се и побегао. Сео сам у бус и дошао у Сарајево.

Штукан о свом хероинском зависништву прича отворено:

– Петнаест година сам био на дроги. Нисам увек био толико дуго активан, али последњих неколико година тог периода сам баш био на дну. Волео сам да ставим што више дроге у кашику, а што мање воде, да флеш буде што јачи– испричао је он.

Прочитајте још:  Чека нас несташица горива: Упозорење стручњака након замрзавања цена
После тога се посветио глуми. Између осталог играо је и у антиспрском филму Анђелине Џоли “У земљи крви и меда” у којој се Срби оптужују за масовна силовања муслиманских жена.

Феђа Штукан је радо виђен гост на протестима опозиције. Не треба извлачити дубокоумне закључке, о на пример, његовој улози, везама и стремљењима. Све је јасно. Његова биографија и отровне речи које изговара разоткривају и његове и намере његових домаћина.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Муслимански екстремиста на протесту опозиције позвао на насиље и предложио субверзивне акције

  1. Onima koji su protiv ovog protesta odgovara da se tu pojavljuju mudžahedini I ustaše i predstave se kao deo protesta, da su oni ti koji navodno uče okupljene šta im valja činiti I tako obesmisle I kompromituju ideju zbog koje se izašlo na ulicu. Pojaviće se verovatno I neko iz UCK… Međutim, narodu je očigledno dosta jalove priče I zla koje je obuzelo sve strukture srbskog društva I videćemo da li će uprkos svim podmetanjima uspeti u smeni onih koji nose svu odgovornost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *