АПСОЛУТИСТА КУРТИ ПОЧЕО ДА ГАСИ И НЕПОДОБНЕ АЛБАНСКЕ МЕДИЈЕ Ове вести су избрисане!

0
Аљбин Курти

Аљбин Курти

АПСОЛУТИСТА КУРТИ ПОЧЕО ДА ГАСИ И НЕПОДОБНЕ АЛБАНСКЕ МЕДИЈЕ Ове вести су избрисане!

Након кампања линча и разних напада на новинаре, самопроглашена влада Аљбина Куртија је почела да спречава рад медија на Косову и са пословног аспекта, а прва жртва је Кљан Косова, истиче Репортери.

Тзв. Министарство индустрије, предузетништва и трговине саопштило је да је покренуло кривичну пријаву у Одељењу за тешка кривична дела против медија “Кљан Косова”, против одговорних службеника Агенције за привредне регистре и одговорних лица предузећа за које се сумња да су злоупотребили службене дужности, као и привредних овлашћења.

Како се наводи у саопштењу, МИНТ је одлучио да суспендује сертификат о пословању тог медија, до друге одлуке, пише Репортери.

Прочитајте још:  НЕКОЛИКО ЗМИЈА ВИЂЕНО У БЕОГРАДСКОМ НАСЕЉУ, МЕШТАНИ У СТРАХУ
Иначе, како додају, Кљан Косова је део Деволи Корпорације, у власништву предузетника из Пећи, Шкелћима Деволија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кљан Косова је у саопштењу изразио забринутост поводом саопштења Министарства индустрије, предузетништва и трговине и одлуци о “суспензији пословног сертификата”.

Прочитајте још:  Смањује се број ђака и школа у Србији, у школској 2021/22 било је 507.374 ђака што је знатно мање него 2012/13 када је било 565.199 ђака. У школској 2012/13 било је 3.455 школа а девет година касније 3.219
Како наводе у саопштењу, обавештени су о одлуци, али до сада им није стигла званична одлука Министарства.

“Кљан Косова никада до данас није имао било какав контакт или акцију против себе од било које институције (ткз.) Републике Косово у вези са питањима око којих је министарство изнело сумњу. Кљан Косова никада раније није имао прилику да државним институцијама даје било каква објашњења у вези са тврдњама министарства, које су, према њиховим речима, проистекле из спекулативног чланка са онлајн портала, само дан раније”, наводи се.
Како додају, док не добију даља обавештења, сматрају да је ова акција потпуно неправедна, произвољна и са аутократским претпоставкама, неутемељена на закону, што у сваком случају представља покушај затварања медија, покушај нарушавања слободе медија и слободе изражавања, пише Косев онлине.

Прочитајте још:  Ово су три главна “комесара“ у рату против науке и разума
Да је апсолутиста Курти почео да гаси и неподобне албанске медије, јасно доказује чињеница да вестима на сајту Кљана Косова сада не може да се приступи.

Ало.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *