Интерпол трага за Миловим и Блажовим парама, СДТ покренуо истрагу!

0
интерпол

Интерпол (Фото ЕПА-ЕФЕ/Wallace Woon)

Интерпол трага за Миловим и Блажовим парама, СДТ покренуо истрагу!

У оквиру истраге “Пандора папири” Специјално државно тужилаштво затражило је преко Интерпола информације о трансакцијама бившег предсједника Мила Ђукановића и његовог сина Блажа.

Прочитајте још:  Тепић: Вучићу, иза извоза мина у Украјину стоји Милорад Пушица, члан ГО СНС
Како је саопштену Вијестима из СДТ-а, упућене су и замолнице правосудним органима Велике Британије и Швајцарске.

„У кривичном предмету који означавате као ‘Пандора папири’, у току је извиђај, а специјална тужитељка је прикупила обавјештења од М. Ђ., Б. Ђ. и В. Ћ. М., а упућене су замолнице надлежним правосудним органима Велике Британије и Швајцарске и затражено прикупљање одређених података од пословних банака преко Интерпола“, стоји у саопштењу СДТ-а, који потписује тужилац портпарол Вукас Радоњић.

Подсјетимо, МАНС је, у оквиру глобалне истраге о офшор компанијама под називом “Пандора папири”, објавио да су Мило и Блажо Ђукановић 2012. године склопили тајне уговоре о управљању својом имовином, скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских Дјевичанских Острва, Панаме и Гибралтара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

СДТ је почетком октобра 2021. формирао предмет поводом доказа које је изнио МАНС, а до краја године саслушали су директорка МАНС-а Вања Ћаловић Марковић и Блажо Ђукановић, док се тадашњи предсједник државе Мило Ђукановић СДТ писменим путем изјаснио о МАНС-овим наводима.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *