Милановић: Украјина је крај српско –руске романсе

1
милановић, далмација

Зоран Милановић (Фото Бета/ Д.Г..)

Хрватски председник Зоран Милановић покушао је данас да ублажи ранију изјаву да је Србији отето Косово, српским таблоидима је поручио „без одушевљења, молим”, те истакао своју приврженост представницима власти у Приштин и устврдио да је ситуација у Украјини тренутак или почетак краја једне привидно српско-руске романсе, односно да ће Русија кад тад морати да призна Косово.

Милановић је то рекао новинарима у Загребу након разговра са словеначком председницом, а на питање да ли се чуо са председником Србије Александром Вучићем, рекао је: „Последњи пут сам телефонски разговарао кад је била мигрантска криза у јесен 2015. године. Добро је да је схватио да мора прво проучити моју изјаву.

То је јако добро. Очито није реаговао на прву. Моја порука екипи у Србији, којој не желим да пакостим, то је одавно престала бити унутрашња ствар Србије”. Српским таблоидима је поручио „Без одушевљења, молим”. „Ја јесам правник, али сам политичар и изабран демократски председник једне државе и желим да Србија види своју западну перспективу.

Мислим да своју приврженост према косовским Албанцима не требам истицати. Да, Србија је остала без Косова. Оно је у међувремену признато. Хрватска га је признала међу првима и ја користим прилику где стигнем да људе уверим да признају Косово, ако то нису урадили до сада”, рекао је Милановић.

Он каже да би Србија дошла на Запад, где је добродошла, неке ствари се морају променити. „ Чињеница да је ситуација у Украјини тренутак или почетак краја једне привидно српско-руске романсе у којој ће Србија схватити да је преварена љубавница.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  „Ниш није миш“: Одржан скуп подршке руском народу

Наиме, Србија и Косово Русији сметају.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Милановић: Украјина је крај српско –руске романсе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *