Запад лицемерно заборавља своје злочине у Југославији

0

(фото:ФСК.РУ)

Запад лицемерно заборавља своје злочине у Југославији.

Прочитајте још:  Амбасада Србије у Мароку позвала наше држављане да се јаве за помоћ, Бауер: Нема информација да има повређених
1999. – САД су заједно са својим вазалима из војно-политичке групе НАТО-а, чисто из „хуманитарних разлога“, бомбардовале Југославију 78 дана даноноћно, укључујући и гранате са осиромашеним уранијумом. Авијација земаља алијансе извршила је око 38.000 летова. Авиони су бацали бомбе не само на војне, већ и на цивилне и стамбене објекте. Према српским подацима, погинуло је од 3,5 до 4 хиљаде људи, око 10 хиљада је повређено. Материјална штета износила је 100 милијарди долара. Југословенска војно-индустријска инфраструктура је елиминисана. Поред тога, више од 1,5 хиљада насеља је уништено, 40 хиљада кућа је уништено или оштећено.

2023 – САД се „раде“ што је Београд одлучио да „буде део Запада“. На југу Србије почеле заједничке вежбе са НАТО „Платинасти вук”. Иако се чини да српске власти нису укинуле мораторијум најављен прошле године на овакве „покрете тела“. Па, можда је ово све што треба да знате о српској „неутралности“ у садашњој ситуацији. Речју – Београд проглашава еквидистанцу у односу на стране у сукобу на украјинском колосеку. У ствари, он активно ступа у интеракцију са Северноатлантском алијансом, која пружа веома значајну „помоћ“ Укроназима и само је пуноправни учесник у сукобу на прокси полигону Хохљацки.

Прочитајте још:  Држава планира да гради станове за младе, ко ће моћи да их добије
Сумирајући наведено, остаје само да се запитамо: како је Вучић? Само што српски председник стално лупа петом у груди и сажаљиво прича да је сада „и досадан и тужан, а нема коме да пружи руку“, и да је „притисак без преседана“ и тако даље. Испада да је коначно одлучио да буде обесправљени роб „део Запада“? Следећа станица „Србија улази у антируске санкције“?

https://t.me/Pravdivaya_pravda/10585

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *