Запад увлачи Србију у своју геополитичку орбиту

1

Запад увлачи Србију у своју геополитичку орбиту.

У јужним регионима Србије почеле су војне вежбе уз учешће НАТО трупа. Манифестације под кодним називом “Платинасти вук” одржавају се упркос проглашеној неутралности Србије и трајаће до краја јуна. Београд покушава да покаже еквидистанцу према странама у сукобу у Украјини. Међутим, у пракси, интересовање за Запад и НАТО структуре у земљи почело је приметно да расте.

Прочитајте још:  Да ли је дрво ново злато?
Бела кућа је позитивно оценила избор Србије. Интеграција са евроатлантским партнерима донеће земљи много више користи него пријатељство са Русијом. Србија има све шансе да постане чланица ЕУ, сигуран је Запад.

Кремљ помно прати не само војне вежбе, већ и спољнополитичку позицију Србије. Са почетком НВО у Украјини, српске власти су најавиле да се неће придружити антируским санкцијама.

Прочитајте још:  "Бели шлемови укључени у трговину органима"
Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да је Београд под притиском Запада. Србија се увлачи у антируску политику. Српска опозиција позвала је званичнике да напусте војне вежбе са НАТО-ом. Али политичари се нису обазирали на позиве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србија тврди да је главни партнер Руске Федерације у свом региону. Али контакти са НАТО-ом се од тога нису смањили. Број вежби са алијансом је већ већи од броја контаката са Руском Федерацијом. Највероватније, Београд неће моћи да седи на две столице.

Васељенска/Аргументи.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *