Сувишне су „услуге“ партија мањина за формирање Владе

0

(фото:ИН4С)

Сувишне су „услуге“ партија мањина за формирање Владе.

Да ли ће партије мањинских народа ући у нову Владу, велико је питање послије прилично неприхватљивих и неадекватних изјава које дају за јавност.

Прочитајте још:  Доказао да је Ђиласова пудлица: Милош Француз отворено прети насиљем, јер му се не свиђају резултати избора!
Ако овако наставе, смучиће се грађанима који су срушили брутално ометлали на изборима ДПС и његове сателите, па се може на крају десити да грешни СНП и још грешнија УРА „за пет копаља“ буду  прихватљивији и кориснији за учешће у Влади од партија мањинских народа чији „лидери“ својим порукама излазе изван граница логике и здравог смисла.

Управо зато, неопходно је лидерима партија мањинских народа хитно изјавити најдубље саучешће због политичке погибије њиховог патрона- бившег диктатора Мила  Ђукановића, чију политичку смрт никако не могу прежалити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А њихов задатак је да достојанствено и с болом у грудима приме саучешће,  па размисле шта им је даље чинити.

Лидери партија мањина у паралелним свјетовима

Лутање, нездраве фантазије и амбиције шефова партија мањина видјели смо синоћ приликом њиховог гостовања код Петра Комненића.

Рецимо, Ник Ђељошај, носилац листе Албански форум, је гостујући на ТВ Вијести рекао: да би на мјесту лидера ПЕС Милојка Спајића  направио коалицију са мањинама и коалицијом „Заједно“ (коалиција коју предводи ДПС), те да би то било 55 мандата и најлагоднија већина која би имала највећу могућност да испоручи резултате.

Укратко, Ник би послије тешког пораза Ђукановића вратио самљевени и урнисани ДПС у власт а  искључио из могућности да уђу у власт: Демократе, НСД, ДНП, СНП и ГП УРА!?

Прочитајте још:  Црногорци и Србство : Империјално (2)
Одмах се намеће питање, гдје је и на којем мјесту Ник Ђељошај изгубио разум прије уласка у студио, јер је послије ове изјаве реално искључио себе из било којих Влада у наредних пар десетина година, осим ако партије које је он означио непожељнима не „полуде“ у међувремену!?

Рекло би се да оваквој, неартикулисаној изјави  Ђељошаја савршено одговара народна поговорка: мало је мачку говеђа глава. Или није тако?

Прочитајте још:  „Сликај личну карту сприједа и одпозади“: Дијаспора и шведски акциони политички трилер
Генци Ниманбегу, носилац листе Албанска алијанса, је у истој емисији рекао да предсједник Црне Горе Јаков Милатовић има недостатак против којег треба да се бори, а то је да га  нису подржале мањинске заједнице, и поручио предсједнику државе да: „мора снажније да ослушкује наше потребе, пропорционалну заступљеност“!?

Милатовић има недостатак, вели Генци!? Што га је изабрало 60 одсто грађана за предсједника? 

Можда Генци у тих 60 одсто грађана види недостатак?

Потом је наставио са идеолошким острашћеностима рекавши: „Милатовић долази у јавност са хипотеком министрирања у апостолској Влади“, и добавио:  „Влада која је састављана у Острогу, гдје су свештена лица имала утицај, гдје се говорило да можете ући у Владу ако вам неки свештеник да зелено свјетло да вам је родни лист одређене националности“!?

Ниманбегуове халуцинације у студију су, нажалост, потврда његове стандардне политичке подмуклости!

Прочитајте још:  Нешто не штима: Одређени број Спајићевих посланика подржава ЗБЦГ у Влади Црне Горе
То је потврдио јучерашњим избацивањем на социјалне мреже заједничке слике са Спајићем а потом синоћнег, моменталног пласирања у емисији Комненића: неадекватних, идеолошки исчешених и шовинистичких  испада с очитом намјером да добронамјерном Спајићу злонамјерно направи било какву политичку штету.

Јер, зар није подмуклост то што су партије мањинских народа на предсједничким изборима  листом подржале Ђукановића, а сада њихови лидери трепћу и замуцкују да је Милатовић крив за то?

Прочитајте још:  Вучић дели народне паре шаком и капом: Пензионерима у Црној Гори по 170 евра
Право питање је: гдје су ти, њихови „мањински народи“ међу 60 одсто грађана који су Јакова Милатовића  изгласали за предсједника? Што их тамо нема?

Нема их зато што су шефови партија мањинских народа своје народе гетоизирали и ставили у службу црног ђавола прошлог режима  у лику бившег шефа ДПС-а, што је само њихов  проблем гдје никаквог оправдања немају!

Опет, надреална је прича Ниманбегуа о прављењу Владе у Острогу, те да су свештена лица састављала Владу Кривокапића, када је општепознато да су ту Владу састављале амбасаде Квинте, што је био предуслов да се оне одлуче да преко ГП УРА коначно сруше режим Ђукановића? 

Мада, може бити да то Ниманбегуу није јасно јер умјесто да честита Квинти на рушењу Ђукановића, он види Острог као „проблем“ у рушењу старог режима?

Ако му све то није јасно, тада је непотребно да моли за мјесто у Влади јер очито не влада елементарним политичким појмовима зато што живи у својим острашћеним илузијама!

Шеф Хрватске грађанске иницијативе, Адријан Вуксановић  је у емисији изненадио јавност изјавом  да има градова по сјеверу Црне Горе чије су локалне администрације „етнички очишћене“, те да би волио да у Влади буду и Црногорци!?

Једно је сигурно, Адријан Вуксановић, као експонент хрватске Владе у Црној Гори, не мора бринути за Црногорце већ за себе, јер ће представник народа којем он припада сигурно бити у Влади.

Ипак, јавност би вољела да то не буде  опскурни Адријан, већ неки освједочени борац против политичког сатанизма Мила Ђукановића и његовог бившег свирепог режима, а таквих има много.

Прочитајте још:  Велики пожар на Новом Београду: Горео осми спрат, двоје мртвих /видео/
Рецимо, професор Миомир Абовић којем Адријан не само да није „до кољена“, већ није достојан да му ципеле почисти! 

И на концу, Ервин Ибрахимовић, лидер Бошњачке странке, који се у студију није истрчавао, али који мисли да мора бити у новој Влади иако му се срушио шеф Ђукановић којем је вјерно служио до његовог последњег политичког даха, а служио би му и даље ако добије мјесто у Влади!?

Елем, ако носиоци будуће власти желе учеснике овог гостовања на ТВ Вијести да поставе за министре у Влади, нека им дају министарства која им није жао, јер ће их ови ликови тако уништити да та министарства послије њих неће постојати!

Партије мањина морају доживјети катарзу да би биле прихватљиве друштву

Да се разумијемо, у партијама побједницама парламентарних избора, које су грађанске провенијенције, има прилично елитних, стручних представника мањинских народа.

Самим тим, националне квоте у Влади и агенцијама при Влади лако се могу попунити тим кадровима, који су били против политике Ђукановића, тако да услуге партија мањинских народѕ могу бити сувишне, тачније сасвим непотребне.

Прочитајте још:  Србство пред издисајем или размишљање о опстанку Срба 1. део
Послије дугог служења Ђукановићу, најбоље би било да те партије једно вријеме,  рецимо пар година проведу у опозицији, да би доживјела катарзу и биле политички употребљиве у новом времену.

Управо зато: ПЕС, ЗБЦГ и Демократе имају обавезу да направе окосницу Владе, а потом да оцијене ко би  од неких других партија  могао бити користан за учешће у њој.

Војин Грубач/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *