Србија покреће вежбу Платинасти вук са НАТО упркос мораторијуму

1

Србија покреће вежбу Платинасти вук са НАТО упркос мораторијуму.

Прочитајте још:  ВЕЉА ИЛИЋ: Ово је неодговорност, мање је било експлозија од НАТО бомби! Примају пијандуре и наркомане у фабрику оружја!
У околини града Бујановца на југу Србије почеле су међународне тактичке вежбе Платинум Волф у којима учествују војна лица из Сједињених Америчких Држава и још неколико земаља НАТО-а, као и ванблоковске Босне и Херцеговине. Ово је у четвртак саопштило Министарство одбране Србије, пише Комерсант.

Вежбе се одржавају упркос ранијем мораторијуму владе на било какве међународне маневре. Српске власти су саопштиле да ово искључење не значи одустајање од војне неутралности и еквидистанце према странама у сукобу у Украјини.

Прочитајте још:  Банкарске услуге поскупеле од 15 до 60 одсто
САД су поздравиле избор Србије да „буде део Запада“ и учествује у вежбама са НАТО. Кремљ је такође обећао да ће „веома пажљиво пратити” вежбе НАТО-а у Србији.

Вежба „Платинасти вук” биће одржана од 14. до 30. јуна у бази „Југ”, која се налази на југу Србије. У њима учествује око 500 војника из 10 земаља. Сврха вежби је повећање компатибилности и координације снага у мировним операцијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Региони Русије

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија покреће вежбу Платинасти вук са НАТО упркос мораторијуму

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *