Запад нам рекао ‘Убијте што више Руса’: Шеф одбране Украјине

0
руса

Алексеј Резников

Украјински министар одбране Алексеј Резников рекао је магазину Форин Полиси у недавно објављеном интервјуу да су му присталице Кијева из НАТО пакта рекле да „убије што више Руса“ чак и ако Украјина не добије сво оружје које жели. Ово је било на почетку сукоба, пре него што су западни савезници послали велике количине опреме попут противтенковских и противваздушних пројектила, као и главних борбених тенкова.

Интервју, насловљен од стране ФП као „Украјински победнички рат“, представља случај да Запад помаже Украјини да поврати сву своју територију. Резников у једном тренутку каже ФП следеће:

„Питали смо, ’можемо ли да имамо Стингере?‘: рекао је он у интервјуу објављеном у уторак. „Речено нам је: ’Не, ископајте ровове и убијте што више Руса пре него што буде готово’. Људи су мислили да је наша победа немогућа“.

Сада је, хвалио се Резников, Украјина добила „бредлије, страјкерсе, абрамсе, леопарде и још много тога“, а ускоро ће бити опремљена Ф-16 борбеним авионима америчке производње.

ФП наводи да ће на крају украјинске оклопне јединице које је испоручио Запад бити подржане из ваздуха борбеним авионима Ф-16 које је обезбедила Европа, након што украјински пилоти буду у потпуности обучени за њих.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као „доказ“ свог оптимизма у погледу шанси Кијева да победи, ФП нуди следеће док цитира Резникова:

„Стингери су дошли, и ХИМАРС, и Патриоти, које сам гледао како обарају наводно незаустављиве руске хиперсоничне ракете Кинжал. Сада, рекао је Резников, Украјина има „Бредлије, Страјкерсе, Абрамсе, Леопарде и још много тога“. И, на крају, оклопне јединице ће подржавати Ф-16.

Прочитајте још:  Руси опет као 45 спроводе заробљене нацисте али овај пут не у Москви него у Доњецку (Видео)

Свеже, добро опремљене, високо мотивисане украјинске бригаде које учествују у офанзиви, у међувремену, суочавају се са уморним руским снагама слабе воље, мало личних улагања и осредњим вођством. Попут арапских земаља које су се бориле против Израела пре пола века, Русија има више људства и материјала од свог противника, али их не користи добро“.

Кремљ и даље одбацује наратив Запада да су његове „незаустављиве“ ракете Кинжал заправо оборене.

И још из ФП:

„Званичници у Кијеву не верују да ова кампања сама по себи може да оконча рат. Наш циљ је потпуно протеривање Русије са украјинске територије“, рекао је министар спољних послова Дмитро Кулеба. „Ако офанзива то постигне, то ће бити крај. Ако не, биће их још. Ако се наше испоруке оружја прекину, Украјина ће само прећи на рат нижег интензитета. Нећемо одустати, нећемо прихватити територијалне губитке“. Виталиј Кличко, градоначелник Кијева и бивши светски шампион у тешкој категорији, боксер, поновио је то. „Циљ су границе из 1991., укључујући Крим. Можда ове године, можда не. Можемо се надати, али само морамо да наставимо. Само је питање времена када ће се Русија сломити.“ Као и Руси, Украјинци не виде рат само као тест оружја, већ и као тест воље и уверени су да имају предност и у једном и у другом“.

Реченица „Убиј што више Руса” цитирана у интервјуу иде сасвим у складу са оним чиме се сенатор Линдзи Грејем контроверзно хвалио прошлог месеца у Кијеву…

У међувремену, стручњак за борбу против тероризма и геополитички аналитичар Макс Абрамс истакао је да све ово наговештава да ће резултирати веома дугим ратом…

Прочитајте још:  Унука сатника Брнабић узела три милиона евра од народа и дала Украјини!

„Рат у Украјини се неће завршити и трајаће јако, јако дуго. Никада раније нисмо додали земљу НАТО која је већ у трајном рату“, рекао је Абрамс у среду. „То није обуздавање. То је ширење рата на рачун грађана из земаља које су лагали о пореклу и ризицима сукоба.“

Александар Митић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *