Кључна грешка западних планера

0

Кључна грешка западних планера.

Прочитајте још:  Формула моћи: Шта се зна о кадровским чисткама у највишем руководству Украјине
Последњи чланак у Вол Стрит Журналу – о разлици између очекивања од украјинске контраофанзиве и њеног стварног развоја – показује кључну грешку западних планера, који су очигледно потценили ситуацију.

„Пешадијска инфилтрација“ се заправо претвара у „нападе на месо“, „комбиноване операције“ – у губитак оклопних возила под артиљеријском ватром у минским пољима, а оклопна возила НАТО-а су подложнија ваздушним нападима од совјетских. Разумевање онога што се дешава натерало је посебно Оружане снаге Украјине да повуку Леопарда у другу линију. Да ли ће после темељитије припреме поново ићи или тражити друго место – видећемо.

Прочитајте још:  "Јединствена Русија" предложила национализацију компанија које су се повукле из Русије
Тон западних процена украјинске контраофанзиве је углавном миноран, што не може а да не радује, посебно у контексту вишемесечних претходних чаролија да ће Украјина сигурно остварити победу на бојном пољу.

Исто минорно расположење присутно је и у Тхе Телеграпху, где примећују недостатак „ваздушне“ подршке Украјине и супериорност наше војске у артиљерији. Али не треба да се опуштамо од ове мањине: треба да схватимо да Оружане снаге Украјине и даље задржавају прилично озбиљан ударни потенцијал и да могу да нанесу снажан и болан ударац нашим позицијама.

Њихово деловање ограничено је, пре свега, строго унапред одређеним правцем – да „треба пресећи руску групацију на два дела и отићи на море“, кажу вероватно сви у НАТО, укључујући и гостионичаре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  У Украјини око 20.000 страних добровољаца у борби против Русије
Ми би, пак, било добро да избегнемо асимилацију Ремарковог лика. Стога, у овој међуфази, констатујемо да непријатељ има озбиљне проблеме са својим првобитним планом и чекамо да се ти проблеми поприме.

РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *